eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Román és bolgár gépjárművek lépik át a hegyeshalmi határátkelőhelyet 2020. március 17-én. Az osztrák oldalon feltorlódott román és bolgár állampolgárok ezen a napon estétől másnap hajnalig kelhetnek át Magyarországon az erre a célra kialakított humanitárius folyosón.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Tíz kilométeres a torlódás Hegyeshalomnál

A rendőrség kéri az Ausztria irányába közlekedő magyar állampolgárokat, hogy válasszanak másik határátlépési pontot, amely a személyforgalom számára nyitva van.

Az M1-es autópálya hegyeshalmi határátlépési pontjánál reggel 7 óra 30 perckor közel 10 kilométeres torlódás alakult ki a kilépő oldalon - írja a police.hu.

Emiatt a közlekedőknek a határátkelő érintett szakaszán az áthaladás lassulására kell számítaniuk. A rendőrség kéri az Ausztria irányába közlekedő magyar állampolgárokat, hogy válasszanak másik határátlépési pontot, amely a személyforgalom számára nyitva van.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a gépjárművezetők indulás előtt a rendőrség honlapjának Határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről, valamint a személyforgalom számára nyitva álló határátkelési pontokról.

Mint arról az Infostart is beszámolt, kedden húsz kilométer hosszan torlódtak fel ugyanitt a járművek, több mint 3500 román állampolgár veszetegelt a magyar-osztrák határon Hegyeshalomnál, miután Magyarország a koronavírus-járvány miatt lezárta a határait a külföldiek előtt.

Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében életbe lépett korlátozó intézkedések miatt az osztrák oldalon feltorlódott román és bolgár állampolgárok március 18-án hajnalig kelhetnek át Magyarországon az erre a célra kialakított humanitárius folyosón.
MTI/Rosta Tibor
Román és bolgár gépjárművek lépik át a nagylaki határátkelőhelyet 2020. március 18-án. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében életbe lépett korlátozó intézkedések miatt az osztrák oldalon feltorlódott román és bolgár állampolgárok március 18-án hajnalig kelhetnek át Magyarországon az erre a célra kialakított humanitárius folyosón. MTI/Rosta Tibor

Őket éjszaka átengedték, egy tranzitútvonalon hagyhattk el az országot, de most újra egyre nagyobb a torlódás Hegyeshalomnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×