INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

puskás tamás

centrál színház

koronavírus

előadás

színháztörvény

zárlat

A koronavírus ellenére a színházak töretlenül játszanak

A koronavírus ellenére a színházak töretlenül játszanak

InfoRádió

Több budapesti színház közleményt adott ki, hogy bár megjelent Magyarországon is a koronavírus, de esténként a színházak töretlenül játszanak addig, amíg a Budapest Főváros Önkormányzata, vagy a kormány nem rendeli el a közintézmények bezárását. Jegyeket nem váltanak vissza, de az állampolgári felelősségvállalásra felhívják a figyelmet. Az InfoRádió a Centrál Színház igazgatóját kereste meg, hogy milyen protokollt vezettek be.

A Centrál Színház igazgatója az InfoRádiónak megerősítette, a teátrum folyamatosan működik, és kizárólag akkor fognak lemondani előadást, amennyiben akár a főváros, akár a kormány elrendeli a zárlatot, és a közösségi tereket bezáratja. Puskás Tamás megfogalmazása szerint, amikor egy, a világ minden táján tapasztalható betegség feltűnik, akkor nyilván nagy az izgalom, de szerinte azt nem tudni, hogy a koronavírusnak valójában „mekkora a füstje és mekkora a lángja”.

Az első és legfontosabb dolog, tette hozzá nyomatékosan, hogy

aki bármilyen olyan tünetet észlel magán, a normális influenza, vagy a nátha jeleit, ne menjen közösségbe, így színházba se!

„Ne tüsszögjön, köhögjön a nézőtéren, mert azzal nem nagyon tudunk mit kezdeni” – fogalmazott az intézmény igazgatója.

Tájékoztatása szerint fokozottabb mértékben figyelnek a higiéniás körülmények betartására és biztosítására a Centrál Színházban is. Napról napra mosnak minden olyan felületet, amihez a nézők hozzáérhetnek, sőt, a nézőforgalmi térben felállítanak egy „fertőtlenítő gömböt”, ahol bárki fertőtlenítheti a kezeit géllel, amennyiben ennek szükségét érzi. Puskás Tamás azt is megjegyezte, miután az eddigi ismeretek alapján az fertőzhet, akin a tünetek mutatkoznak, ezért ők a távolmaradásukkal nagyon sokat tehetnek a közösségért.

A színházigazgató biztosra veszi, hogy lesznek visszamondások, de

jegyeket egyelőre nem váltanak vissza arra való hivatkozással, hogy valaki amiatt aggódik, hogy megfertőződik.

Ahogyan más teátrumban, a Centrálban sincs erre lehetőség. Puskás Tamás szerint a felhívások betartásával teljes biztonsággal látogathatók az előadások.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Színházak és a járvány – Puskás Tamás igazgató, Centrál Színház
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018