eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vásárló az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én. Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi Magyarország, mert tapasztalataik szerint ez a legjobb megoldás a megfelelő létszámú munkaerő biztosítására. A diszkontlánc a februári adatok szerint mintegy 3800 dolgozót foglalkoztat 144 magyarországi üzletében és biatorbágyi központjában, de csak 10-20 százalékuk dolgozik teljes, heti 40 órás munkaidőben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Piszkosul ráfázhat, aki a koronavíruson próbál nyerészkedni

Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a koronavírussal kapcsolatban. Vizsgálják a kézfertőtlenítők hatásosságát, az üzletek alapvető élelmiszerekkel való ellátottságát és a keresettebbé vált áruk árazását.

Kiemelten ellenőrzik azokat a termékeket, amik iránt a koronavírus európai terjedése miatt nőtt a kereslet – mondta az InfoRádiónak Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja. Sára Botond hangsúlyozta: a fogyasztóvédelmi szakemberek külön figyelmet fordítanak a kézfertőtlenítő termékekre.

„Próbavásárlás jelleggel a kapható fertőtlenítők összetételét vizsgáljuk, azt, hogy valóban elérik-e azt a hatást, amit az állampolgárok elvárnak tőlük, és hogy semmilyen hamis biztonsági érzetet ne keltsenek a fogyasztókban” – magyarázta a szakember.

Az ellenőrzések során

megvizsgálják, hogy az üzletekben elegendő mennyiségben elérhetők-e az alapvető élelmiszerek, de figyelik az árazást is

– tette hozzá Sára Botond. Hogy az ne legyen, hogy esetleg a koronavírus terjedése miatt az árképzésben olyan visszaélésre kerüljön sor, amely az állampolgárok anyagi megkárosításához vezessen” – fogalmazott.

A kormányhivatal jogsértés esetén

fokozott szigorral lép fel, és a rendkívüli körülményekkel arányos szankciókat alkalmazza

– hangsúlyozta kormánymegbízott, így „kisebb bolt esetében akár 1 millió forint is lehet jogszabálysértés esetén a bírság, míg egy nagyobb áruházlánc tekintetében 100 milliós tétel is lehet.”

Az ellenőrzéseket addig folytatják, amíg ezt a koronavírus kapcsán kialakult helyzet indokolja, amely alól az online áruházak sem mentesülnek, jegyezte meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×