eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - Most nem ajánlott készpénzzel fizetni

Még mindig nem lehet tudni, hogy mennyi ideig képes életben maradni a Covid-19 vírus a szervezeten kívül, de mivel fertőzött tárgyakhoz (kilincs, villanykapcsoló...) hozzáérve meg lehet fertőződni, ezért ugyanígy a készpénz is terjesztő felület lehet.

Emiatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még a hét elején figyelmeztetett, hogy ajánlatosabb inkább bankkártyával fizetni, mint bankjegyekkel. Készpénzes fizetés után pedig ajánlott a kezet megmosni és/vagy fertőtleníteni, és elkerülni, hogy az archoz, szájhoz nyúljunk.

Kínában már hetekkel ezelőtt elkezdték fertőtleníteni a bankjegyeket, amelyeket a jegybank begyűjt, ultraviola fénnyel és magas hővel kezel, 2 hétig tárol, majd visszaenged a forgalomba.

Időközben a Bank of England is kiadott egy figyelmeztetést a készpénzhasználat utáni kézmosás, -fertőtlenítés fontosságát hangsúlyozva.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×