INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

balla irma

gyilkosság

tárgyalás

ítélethirdetés

börtönbüntetés

A Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajos az ellene nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Nyíregyházi Törvényszéken 2016. március 9-én.

Balla Irma-gyilkosság: tizenhárom éves tortúra végére kerül pont

Infostart

Hétfő délután a Debreceni Táblabíróság jogerősen elítélheti a néhai önkormányzati képviselő igazi gyilkosát.

Mint ismert, 2007-ben, saját lakásában brutális kegyetlenséggel agyonverték Balla Irmát, a gyilkossággal egyetemista fiát, Schönstein Sándort vádolták, aki hiába hangoztatta ártatlanságát, 12 év fegyházra ítéltek. „Másodfokon bizonyíték hiányában felmentettek, de közben előkerült az igazi tettes, D. Lajos is. Ő előbb beismerte, majd tagadta, hogy megölte az édesanyámat” – nyilatkozta az áldozat fia a Blikknek.

Szavai szerint a gyilkos nemcsak az édesanyja, de jelképesen az ő fiatalságát is elvette: két évig ártatlanul a börtönben szenvedett, és hosszú ideig megbélyegzett ember volt.

Debrecen, 2013. szeptember 12.
Schönstein Sándor vádlott távozik a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalásáról a Debreceni Ítélőtábla tárgyalótermében 2013. szeptember 12-én. A büntetőtanács bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort, helybenhagyva a megismételt elsőfokú bírósági ítéletet.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2013. szeptember 12. A büntetőtanács bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort, helybenhagyva a megismételt elsőfokú bírósági ítéletet. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Azt is közölte, a hétfői ítélethirdetés után perújítást fognak kezdeményezni, mert

szeretné, ha a bíróság bűncselekmény hiányában mondaná ki az ártatlanságát.

Schönstein Sándortól a rendőrség, az ügyészség és a bíróság

azóta sem kért bocsánatot,

pedig az informatikusnak jólesne az erkölcsi elégtétel. Ráadásul az a bíró, aki 12 év fegyházra ítélte, fölfelé „bukott” azóta – teszi hozzá a bulvárlap.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018