INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

balla irma

ítélethirdetés

nyíregyházi törvényszék

A Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajos az ellene nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Nyíregyházi Törvényszéken 2016. március 9-én.

Súlyos döntés a Balla Irma-gyilkosság ügyében

Infostart / MTI

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit a Nyíregyházi Törvényszék.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit a törvényszék, az ítélet szerint D. Lajos feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig életfogytiglan kiszabásáért.

A vádhatóság szerint a férfi 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte a nőt, majd úgy megszorította a nyakát, hogy belehalt.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették. Az ügyben 2013. novemberében ismét nyomozás indult; D. Lajost tavaly februárban hallgatták ki először gyanúsítottként.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018