eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A Balla Irma debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt D. Lajos az ellene nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőper tárgyalásán a Nyíregyházi Törvényszéken 2016. március 9-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Súlyos döntés a Balla Irma-gyilkosság ügyében

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit a Nyíregyházi Törvényszék.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit a törvényszék, az ítélet szerint D. Lajos feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig életfogytiglan kiszabásáért.

A vádhatóság szerint a férfi 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte a nőt, majd úgy megszorította a nyakát, hogy belehalt.

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették. Az ügyben 2013. novemberében ismét nyomozás indult; D. Lajost tavaly februárban hallgatták ki először gyanúsítottként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×