INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

dugódíj

miniszterelnökség

karácsony gergely

dorosz dávid

Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.

Megszólalt a Miniszterelnökség a dugódíj ügyében

Infostart / MTI

A kormány eddig sem támogatta, ezután sem támogatja a Demszky-korszakban bevállalt dugódíj bevezetését - áll a rövid közleményben.

Amennyiben Karácsony Gergely ragaszkodik a dugódíj bevezetéséhez, azt elsőként a Fővárosi Közgyűlésben, majd annak állásfoglalása után a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában és az Országgyűlésben érdemes megvitatni - írta közleményében a kancellária.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes az RTL Klub Híradójában arról beszélt, hogy állandó dugókat, közlekedési káoszt látni a fővárosban, amin változtatni kell. Karácsony Gergely helyettese úgy fogalmazott, hogy lesz a dugódíjnak olyan formája, amellyel a mostani szabályozást szigorúbbá teszik.

A fővárosi dugódíj ötlete nem először kerül elő, a 4-es metró építésének egyik uniós feltétele volt a forgalomcsillapítás más európai nagyvárosokban már alkalmazott eszköze, sőt 2015-ben Tarlós István akkor főpolgármester már ismertette is javaslatát, amely két fokozatot tartalmazott: az egyik Budapest teljes területére vonatkozott volna, és évi 5000 forintért lehetett volna megváltani, a másik pedig a városmagra. Később azonban a dugódíj lekerült a napirendről, sőt törvény tiltja, hogy önkormányzat díjat szedjen úthasználatért.

Nyitókép: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Dugódíj - Frissített REAX-xal
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018