INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

quaestor

ügyészség

szakértő

elfogultság

fővárosi törvényszék

tárgyalás

Tarsoly Csaba (b2) a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. július 12-én. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

Fordulat a Quaestor-ügyben

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

A Quaestor-ügyben a Fővárosi Törvényszéken jó ütemben, heti öt tárgyalási napon folyik a bizonyítási eljárás - derül ki az ügyészség közleményéből.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleménye szerint az ügy legújabb fejleménye, hogy a nyomozás és a bírósági eljárás során eddig is eljárt

tőkepiaci szakértő bejelentette elfogultságát,

arra hivatkozással, hogy a 90-es évek végének legnagyobb gazdasági bűnügyében a nyomozás során érintett volt, jogi képviselőjeként a Quaestor ügy egyik jelenlegi vádlottjának a védője járt el, akivel azóta is tartja a kapcsolatot. A tőkepiaci szakértő ezt a nyilatkozatát pár nappal az újabb szakértői véleményének előterjesztésére előírt szeptember 30-i határidő lejárta előtt tette meg, annak ellenére, hogy a nyomozás és az eddigi bírósági eljárás során korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy nem elfogult.

A bíróság a büntetőeljárási törvény szabályai alapján az eljárásból a szakértőt kizárta.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben szükséges intézkedéseket megteszi.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018