INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

benkő tibor

aréna

honvédelmi minisztérium

magyar honvédség

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen 2018. július 2-án. Huszonnégy év után újraindítják a tartalékos tisztképzést Magyarországon.

Benkő Tibor: nekem nem szólt a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkámra

Infostart / InfoRádió

Nem tud arról, hogy leváltanák – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. Az átszervezések hírét megerősítette, ám azt mondta, azok előremutatóak, a haderő fejlesztését szolgálják.

Olvasta a leváltásáról szóló híreket hétfőn a Népszavában Benkő Tibor - a honvédelmi miniszter erről az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában beszélt.

"Biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról.

A Honvédelmi Minisztérium átalakítását illetően viszont szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy 2018 májusában-júniusában elmondtuk, a Magyar Honvédség megújul. Végrehajtjuk, hogy a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként fog működni. Ez megkezdődött, január 1. óta így működik a minisztérium, a jövővel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban" - vázolta a helyzetet Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Szerinte katonamúltú államtitkár vagy helyettes államtitkár nem feltétlenül azért távozik a posztjáról, mert "hű, de nagy baj van", hanem mert katonaként folytatják a munkájukat,

így támogatva a minisztérium munkáját.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek - például híradós vagy fegyverjavító zászlóalj - látnak el.

"Ez nem jelenti azt, hogy a személyi állományra ne lenn szükség, de gondoljunk bele,

a XXI. századi technikai eszközökhöz nem elég a hatvanas-hetvenes évek felkészültsége"

- tette hozzá Benkő Tibor, aki szerint minden változás előremutató.

Benkő Tibornak "nem mondott olyan a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára".

Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Aréna-előzetes: Benkő Tibor a leváltás híréről
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018