INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

orbán viktor

giuseppe conte

együttműködés

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök egy  ezüstcsengettyűvel megnyitja az új kabinet első ülését a római kormányfői rezidencián, a Chigi-palotában 2019. szeptember 5-én. Conte vezetésével megalakult az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormánya.

Levelet küldött Orbán Viktor az olasz miniszterelnöknek

Infostart / MTI

Azt írta, a magyar kormány készen áll a közös munkára.

Levélben gratulált a magyar miniszterelnök Giuseppe Conte olasz kormányfő ismételt miniszterelnöki megbízatásához.

"Az Ön személyében olyan vezetőt köszönthetek Olaszország miniszterelnökeként, akiről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy elkötelezett az országaink közötti kapcsolatok fejlesztése iránt. Bízom abban, hogy az eddigi közös erőfeszítéseinkhez hasonlóan

a jövőben is számíthatunk Önre a magyar-olasz együttműködés további gazdagításában és az erős nemzetekből álló, versenyképes Európa megteremtésében"

- írta Orbán Viktor. Biztosította olasz kollégáját, hogy a magyar kormány készen áll a közös munka folytatására.

Felelősségteljes munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok - zárta gratuláló levelét a miniszterelnök.

Olaszországban csütörtökön tette le hivatali esküjét az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével.

Conte 2018 júniusa óta vezette előző kormányát, amely az M5S és a jobboldali Liga koalícióján alapult. A két párt szövetsége azt követően bomlott fel, hogy a Ligát vezető Matteo Salvini az előrehozott választások és a kormányfői tisztség elnyerésének reményében felmondta a kormányzati együttműködést.

Orbán Viktor akkor Matteo Salvininak is írt. Nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki neki azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett.

"Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül" - írta a Liga vezetőjének Orbán Viktor.

Nyitókép: Domenico Stinellis
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018