eur:
394.03
usd:
369.58
bux:
65576.72
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: NIF

Épül az új Tisza-híd - fotók

Várhatóan 2019. november végére nyeri el végleges alakját.

A Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút első mederelemével látványos szakaszához ért a mintegy 6,5 km hosszú kerékpárút megvalósítása, amely kiemelten fontos közlekedésfejlesztési projekt Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az épülő létesítmény egyaránt szolgálja a térség hivatásforgalmi és turisztikai kerékpáros igényeit, a Tisza-tavi kerékpárút részeként megteremti a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit a két település között, a 33. sz. főút mentén.

A projekt megvalósításával a Tisza-tavi kerékpárút jelentős eleme épül meg, amely a gépjárműforgalomtól fizikailag elválasztva oldja meg a Tisza folyó, az Eger és Szomorka patakok kerékpáros áthidalását.

A projekt összetettsége miatt az elsőként kivitelezett műtárgy a 280 méter hosszú Tisza kerékpáros híd.

A 350 tonna acélszerkezet előszerelésére a Tisza partján került sor, most a mederhíd elemeket egyenként, vízi úton juttatják be a helyükre.

A hídelemek beúsztatása két 40 méteres bárka segítségével történik, amelyekre egyenként telepített, 200 tonna teherbírású autódaruk emelik párhuzamosan a szerkezet elemeit a már elkészített alépítményekre.

A Tisza kerékpáros híd acélszerkezete várhatóan 2019. november végére nyeri el végleges alakját.

A Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút nyomvonalán a Tisza hídon kívül további három hídszerkezet (Eger és Szomorka patakok hídjai, illetve az öblítőcsatorna műtárgya), két támfal és vasúti keresztezések megvalósítására kerül sor, melyek kivitelezése párhuzamosan, jelenleg is folyik. A kivitelezés várhatóan 2020 májusában fejeződik be.​

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

Érdekes kutatás jelent meg a magyar fiatalokról: rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek

A legtöbb korosztályban tízből négyen értettek egyet azzal, hogy a fiatalok túl sokat költenek szórakozásra, divatra, valamint tízből hárman gondolták úgy, hogy a harminc alattiak csak a mának élnek - derül ki abból a friss országos kutatásból, amelynek eredményeit az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége hozta nyilvánosságra. A kutatás egyik érdekes tanulsága, hogy a fiatalok több esetben is rosszabb véleménnyel vannak saját generációjukról, mint az idősebbek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×