eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Demeter Márta, az LMP egyik frakcióvezető-helyettese Keresztes László Lóránt, az LMP új frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Demeter Mártát

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét hivatali visszaélés miatt; a képviselő nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen - közölte az ügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat közösségi oldalán közzétette.

A bejegyzésben azt írta, hogy a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Az ügyészség szerint amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta, törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát - Polt Péter legfőbb ügyész indítványára - az Országgyűlés a július 12-én függesztette fel.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×