INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

augusztus 20.

tűzijáték

operatív törzs

kovács zoltán

Ünnepi tűzijáték a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon 2017. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

Összeült az operatív törzs, ha kell azonnal beavatkoznak

Infostart / MTI

Minden eszköz a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos megrendezéséhez Budapesten - erősítette meg Kovács Zoltán államtitkár.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, hogy az operatív törzs kedden egész nap ülésezik. Valós idejű adatokkal dolgoznak majd, percre pontos információkkal. Bármilyen beavatkozásra lesz szükség, azt azonnal megteszik.

Kovács Zoltán kitért arra is, hogy az állami ünnepségsorozat hagyományosan a zászlófelvonással kezdődik a Kossuth téren, majd Benkő Tibor honvédelmi miniszter mond köszöntőt. Ezt követően Áder János köztársasági elnök mondja el ünnepi gondolatait.

Tisztavatás, Szent Jobb körmenet, tűzijáték

Augusztus 20-án több mint 130 tisztjelöltet avatnak. A program folytatásaként a Magyar Honvédség 50 perces légi és vízi bemutatót tart a Dunán, ahol olyan eszközöket is lehet majd látni, amelyek a haderőreform irányáról tesznek tanúbizonyságot. Az ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet ezúttal is szerves részét képezi az állami megemlékezésnek - mondta Kovács Zoltán. Hozzátette, hogy

a tűzijáték este kilenc órakor kezdődik és mintegy fél óra hosszú lesz.

Jelenlegi ismereteink szerint a tűzijáték megtartását semmi nem veszélyezteti.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az augusztus 20-val kapcsolatos programok már másfél napja zajlanak a fővárosban, eddig több tízezer ember vett részt rajtuk, ide értve a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényt a budai Várban.

Az ünnepségek miatt több forgalomkorlátozás van, illetve lesz érvényben Budapesten, erről ITT olvashat bővebben, míg a négynapos ünnepl kacsolatos összes hírünket megtalálja ITT.

Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018