eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Minden változás egy helyen - hogy ne bosszankodással teljen a hosszú hétvége

Budán és Pesten is a megszokottnál sokkal nagyobb területen lesz lezárás augusztus 20-ához kapcsolódóan. Hogy senki ne legyen felkészületlen, most minden információt egy helyen megszerezhet a változásokról.

Gyökeresen megváltozik a hosszú hétvégére a budapestiek és részben a vidékiek élete is; négynapos ünnep jön, augusztus 20. ugyanis jövő keddre esik.

Lezárások Budapesten

Péntektől szerdáig több kerületben lezárások, forgalomkorlátozások lesznek, ezek az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

Péntek 0 órától jövő szerda reggel 6 óráig lezárják

az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot, az Attila utat a Döbrentei tértől az Apród utcáig, az Apród utcát, a Döbrentei utcát és a Clark Ádám teret.

Szombaton 0 órától jövő szerda délig lezárják az Erzsébet híd északi járdáját a gyalogosforgalom elől, illetve a buszsávot. Vasárnap hajnali fél 5-től jövő szerda délig lezárják a Lánchíd északi járdáját a gyalogosforgalom elől. Péntek este 10 órától jövő szerda reggel 6 óráig zárják le a Clark Ádám teret, az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig, az Alagutat (ez a gyalogos és kerékpáros forgalom előtt a tűzijáték idején kívül mindig nyitva áll!), a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig és a Ponty utcát a Fő utcától a Kapucinus utcáig.

Augusztus 20-án, kedd reggel 7 órától szerda reggel 6 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Bertalan Lajos utcától az Üstökös utcáig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtóig. Szintén

kedd délután 5 órától este 11 óráig lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől, továbbá este 6 órától este 11 óráig az Erzsébet hidat a gyalogosforgalom elől.

Egy gigantikus terület

Mindemellett kedd este 7 órától este fél 11-ig lezárhatják a Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út, Szirtes utca - Sánc utca - BAH-csomópont - Alkotás útja - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területeket.

Továbbá a Szent Gellért felső rakpart - Döbrentei tér - Hegyalja út - Sánc utca - Szirtes utca - Kelenhegyi út - Kemenes utca - Bartók Béla út - Szent Gellért tér által határolt területeket.

Változások a tömegközlekedésben

Változik a közösségi közlekedés rendje is. Péntek este a 16-os buszcsalád, a 105-ös és 990-es busz menetrendje változik, szombattól a 19-es, a 41-es és a 61-es villamos, valamint a 109-es busz közlekedik a megszokottól eltérően. A 2-es villamos hétfőn és kedden is rövidített útvonalon jár, a 15-ös és a 115-ös busz a Kiskörúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, a D12-es hajó csak 11 és 19 óra között jár.

Az esti tűzijáték miatt kedd késő délutántól a Margit híd-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút-Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó utca-Erzsébet híd-Krisztina körút-Vérmező út-Margit körút által határolt területen életbe lépő jelentős korlátozások és a hidak lezárása miatt változik a közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje. Rövidített útvonalon, vagy terelve közlekedik a 4-es és 6-os villamos, az 5-ös, a 7-es és 133E, a 8E, a 9-es, a 11-es és 39-es, a 26-os, a 91-es, a 105-ös, a 109-es, a 110-es és 112-es, a 178-as és a 990-es busz.

A MÁV egyes InterCity vonatokat több kocsival indít. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Volánbusz közlése szerint szombaton a szabadnapi, vasárnap a munkaszüneti napnak megfelelő, hétfőn a szabadnapi, 20-án a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

Jó hír a végére: a meteorológiai előrejelzés szerint ideális idő ígérkezik az ünnepre.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×