eur:
394.14
usd:
365.25
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Harmincon alul nagy az elégedetlenkedés a vezetékes internet miatt

Az NMHH évek óta nézi, mivel és kik elégedetlenek a vezetékes nettel kapcsolatban. A felmérések révén a szolgáltatás minőségéről is képet tudnak alkotni.

Több száz mérőeszközének köszönhetően reprezentatív eredményei vannak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) arról, hogy mire panaszkodnak leginkább a magyar netezők - mármint a szolgáltatással kapcsolatban.

Az NMHH közleménye szerint 58 százalék volt elégedetlen az otthoni internetes telefonálás minőségével, majdnem ugyanennyien (56 százalék) rosszallták a videotelefonálás és az online filmnézés (52 százalék) minőségét.

Gyakori, visszatérő problémákról azonban csak a használók kevesebb mint 10 százaléka nyilatkozott. Az összes minőségi kifogást együttesen nézve az otthon vezetékes internetet használók fele tapasztalt ilyen jellegű kellemetlenséget a felmérést megelőző egy évben.

A problémákat legnagyobb arányban, 67 százalékban a 30 éven aluliak jelezték. A legelégedetlenebbek közé tartoznak még a magas jövedelmű (63 százalék) és jó vagyoni helyzetű fogyasztók (58 százalék), a tanulók és az inaktív felnőttek (72 százalék),

a legfeljebb nyolc osztályt végzettek (57 százalék), a profi (60 százalék) vagy átlag feletti ügyességű internetezők (59 százalék), valamint azok, akik négy vagy több eszközzel egyszerre wifiző háztartásokban élnek (60 százalék), a telefonon (is) filmet néző internethasználók (83 százalék), valamint a Digi ügyfelei (57 százalék).

A szélessávú szolgáltatásokat valós időben és a szolgáltatóktól független mérésekkel összehasonlító Szélessáv.net oldalt 2015. augusztus 19-én indította el a hatóság; négy év alatt az ingyenesen igényelhető felhasználói mérőeszközön 9,2 millió mérést, a weboldalon keresztül a regisztrált vagy anonim fogyasztók 750 ezer szoftveres, míg az NMHH mérőautói körülbelül négymillió mérést végeztek.

Az NMHH több éve tartó kutatási sorozata a háztartásokban rendre magas elégedettségi szintet mér az otthoni vezetékes internet sebességével kapcsolatban – 80-85 százalékot –, a legfrissebb – 2018. őszi – elemzés 85 százalékot mutatott ki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×