eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
40 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála a hollandiai Arnhemben 2019. július 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Vincent Jannink

Kánikula-üzemmódba kapcsolták az egész országot

Vizet osztanak, párakapukat működtetnek, locsolják az utakat és több helyen közterületi vízcsapokat is megnyitottak a szombattól hétfő éjfélig elrendelt hőségriasztás miatt az országban. A MÁV-Start a főváros három főpályaudvarán és több vidéki vasútállomáson ad ingyen ásványvizet az utasoknak.

A szakemberek felhívták a gazdálkodók figyelmét arra, hogy a hőségben több figyelmet kell fordítani a növényekre és az állatokra is.

Székesfehérváron a hőségriasztás elrendelése után megkezdték az előkészületeket a vízosztás megszervezésére, valamint a közterületi tűzcsapok megnyitására. Napközben három helyen osztanak vizet, míg öt tűzcsapra ivásra alkalmas szerkezeteket szereltek fel

Kaposváron vizet osztanak, párakapukat működtetnek és locsolják az utakat a belvárosban.

Debrecenben a hétvégén is nyitva tartó önkormányzati intézményekben, például a Kölcsey központ klimatizált termeiben pihenhetnek meg a hőség elől betérők. Hétfőn, a legmelegebb napon az új városháza hűtött tereit is megnyitják az emberek előtt, Debrecen főterén pedig párakaput állítanak fel. Szükség esetén vasárnap megkezdik a főbb tömegközlekedési útvonalak, villamossínek locsolását - fűzte hozzá.

A MÁV-Start ingyen ásványvizet ad az utasoknak szombaton 14 órától 18 óráig, vasárnap és hétfőn 8 órától 18 óráig Budapesten a Keleti pályaudvaron, a Nyugati pályaudvaron és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig Miskolc, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét, Győr, Szolnok, Pécs, Nagykanizsa, Siófok, Veszprém, Tapolca, Celldömölk, Zalaegerszeg, Debrecen és Nyíregyháza vasútállomásán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság azt javasolja, hogy aki nehezen viseli a meleget, lehetőleg ne induljon útnak vagy kerülje a hosszabb autózást. Azt tanácsolják, hogy a közlekedők fogyasszanak az átlagosnál több folyadékot, és mindig legyen ásványvíz vagy üdítőital a gyalogosoknál is.

A rendőrség arra kéri az autósokat, álló gépjárműben véletlenül se hagyjanak bezárva gyermeket vagy házi kedvencet felhúzott ablak mellett, mert a felforrósodott utastérben ennek életveszélyes következményei is lehetnek.

Az országos tisztifőorvos augusztus 10-én 0 órától augusztus 12-én 24 óráig adott ki hőségriasztást a tartósan magas hőmérséklet miatt az ország egész területére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a hőség miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Az előrejelzés szerint hétfőig tovább fokozódik a hőség.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×