INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

miskolc

kriza ákos

polgármester

kósa lajos

Kriza Ákos fideszes polgármester beszédet mond a nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó Spinto Hungária Kft. új gyárának avató ünnepségén Miskolcon 2018. szeptember 13-án.

Kriza Ákos nem indul újra Miskolcon

Infostart

Egészségi okokból lép vissza a jelenlegi polgármester, Alakszai Zoltán lesz a Fidesz miskolci jelöltje.

Kriza Ákos 2010 óta Miskolc polgármestere, és bár korábban a Fidesz-KDNP támogatta, hogy ősszel is elinduljon az önkormányzati választáson, pénteken bejelentette, hogy visszalép.

"A mostani döntés személyemhez kapcsolódik.

Több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amit a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak így felelősséggel nem kezdhetek neki.

Tájékoztattam a Fidesz elnökségét, hogy egészségi állapotom miatt nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését. Azt javasoltam az elnökségnek, hogy Alakszai Zoltánt, Miskolc megyei Jogú Város jegyzőjét jelölje a város polgármesteri posztjára. Alakszai Zoltán fél évtizede vesz részt a város vezetésében, ismeri Miskolc ügyeit, bajait, erényeit, lehetőségeit" - mondta Kriza Ákos a boon.hu beszámolója szerint.

Hozzátette: szép volt kilenc éven át a miskolciakat szolgálni felelősen megválasztott vezetőként.

Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke elmondta, hogy a párt elnöksége elfogadta a Kriza Ákos által javasolt polgármesterjelöltet, és arra kéri a miskolciakat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal Alakszai Zoltánt.

"Az elmúlt öt évben kabinetfőnökként és jegyzőként megfelelő ismereteket szerezhettem a város működéséről. Teljes mellszélességgel támogattam azokat a városfejlesztési elképzeléseket, amelyeket a várost vezető erő polgármester úr irányításával elkezdett. A további városvezetői feladat az, hogy ezt a látható fejlődést a miskolciak számára minél inkább érezhetővé tegyük a következő ciklusban" - közölte a kormánypártok jelöltje, Alakszai Zoltán.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018