eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kriza Ákos fideszes polgármester beszédet mond a nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó Spinto Hungária Kft. új gyárának avató ünnepségén Miskolcon 2018. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Kriza Ákos nem indul újra Miskolcon

Egészségi okokból lép vissza a jelenlegi polgármester, Alakszai Zoltán lesz a Fidesz miskolci jelöltje.

Kriza Ákos 2010 óta Miskolc polgármestere, és bár korábban a Fidesz-KDNP támogatta, hogy ősszel is elinduljon az önkormányzati választáson, pénteken bejelentette, hogy visszalép.

"A mostani döntés személyemhez kapcsolódik.

Több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amit a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak így felelősséggel nem kezdhetek neki.

Tájékoztattam a Fidesz elnökségét, hogy egészségi állapotom miatt nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését. Azt javasoltam az elnökségnek, hogy Alakszai Zoltánt, Miskolc megyei Jogú Város jegyzőjét jelölje a város polgármesteri posztjára. Alakszai Zoltán fél évtizede vesz részt a város vezetésében, ismeri Miskolc ügyeit, bajait, erényeit, lehetőségeit" - mondta Kriza Ákos a boon.hu beszámolója szerint.

Hozzátette: szép volt kilenc éven át a miskolciakat szolgálni felelősen megválasztott vezetőként.

Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke elmondta, hogy a párt elnöksége elfogadta a Kriza Ákos által javasolt polgármesterjelöltet, és arra kéri a miskolciakat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal Alakszai Zoltánt.

"Az elmúlt öt évben kabinetfőnökként és jegyzőként megfelelő ismereteket szerezhettem a város működéséről. Teljes mellszélességgel támogattam azokat a városfejlesztési elképzeléseket, amelyeket a várost vezető erő polgármester úr irányításával elkezdett. A további városvezetői feladat az, hogy ezt a látható fejlődést a miskolciak számára minél inkább érezhetővé tegyük a következő ciklusban" - közölte a kormánypártok jelöltje, Alakszai Zoltán.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×