INFORÁDIÓ
2021. május 8. szombat
Mihály

balaton

balatonalmádi

életmentés

Félholt embert vonszolt ki a Balatonból egy háromgyerekes családanya

Infostart

Vízen lebegő testet vett észre egy balatonalmádi strandon hétfő délután, azonnal a vízbe rohant, kihúzta az eszméletlen nőt, akit a parton újraélesztettek.

A háromgyermekes anya a veol.hu oldalnak azt mondta, nagyon megviselte az eset, és nagyon örül annak, hogy a fiatal nő életben maradt. A családanya nyíltvízi úszásra vitte az egyik fiát Balatonalmádiba, és amíg a gyerekek a vízben edzettek, ő a parton, egy padon ült, nézelődött. Egyszer csak az egyik lejáró előtt néhány méterrel beljebb, meglátott valakit fejjel lefelé fekve a vízen.

Elsőre azt gondolta, valaki bizonyára lebukott a víz alá, majd feljön,aztán nézte tovább a fekvő embert, aki nem akart felszínre jönni. Odasietett a lejárathoz, de a lebegő test nem mozdult, erre belerohant a vízbe, de közben elborzasztotta a gondolat, hogy meg kell fognia egy halott embert.

"Nem volt kérdés, tudtam, akkor is ki kell húznom a vízből" - mondta az életmentő. Segítségért kiáltott, és közben vonszolta-húzta kifelé a nőt a vízből a kijárathoz. Ott a válla alá nyúlt, akkor látta meg a nő fél arcát, amely már lila volt. Odament két férfi, és velük együtt kivitték a nőt a partra.

"Amikor mondták, hogy lélegzik, nagyon megkönnyebbültem, aztán láttam egy vízi mentőt, és egy idősebb nőt, akik megkezdték az újraélesztését" - mondta az ajkai nő. Az egyik segítő egy szabadnapos rendőr volt, amikor a vízi mentővel a helyszínre ment, a fürdőzők már kihúzták a partra az eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást. A nő pár perc múlva életjeleket adott. Stabil oldalfekvésbe helyezték, a mentősök stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították.

A címlapról ajánljuk

Elhunyt Gömöry Pál

Nyolcvanöt éves korában pénteken elhunyt Gömöry Pál olimpikon vitorlázó....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018