eur:
394.41
usd:
369.49
bux:
65741.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kicsalta a folyókra az áradás az orvhalászokat

Orvhalászokat ért tetten a Nébih halőri szolgálata. Egyik rapsic a Taktán, két másik a Tiszán próbálkozott. Mindhármuk ellen hatósági eljárás indult.

A május végi magas vízállás nemcsak a jogszerűen horgászókat csalogatta a vízpartra, de a nagy fogás reményében az orvhalászok is kimerészkedtek vizeinkre. A Nébih Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) kiemelt megfigyelés alá vonta azokat a területeket, ahol általában szívesen rejtőzködnek rapsicok. Az ellenőrök igyekezete nem bizonyult hiábavalónak, hiszen egy nap alatt három szabálysértőt sikerült kézre keríteniük.

Polgár térségében, a Tisza bal partján több napja figyeltek a halőrök egy csapást az ártéren,

ahol a délelőtti órákban egyszerre két személyt sikerült tetten érniük halászat közben. A két személy egyike sem rendelkezett halfogásra jogosító okmányokkal. Az orvhalászok szerencsére csak pár keszeget zsákmányoltak, melyeket a halőrök élve visszaengedtek a folyóba - olvasható Nébih oldalán.

Az intézkedést követően az ÁHSZ járőrpárosa a Takta folyó mentén folytatta a szolgálatát, és ismét ellenőrzés alá vontak egy halászeszközöket kezelő férfit. Az ellenőrzés során megállapították, hogy ez a személy sem rendelkezik állami halászjeggyel és területi jeggyel, igaz az elkövető az intézkedésig halat nem fogott.

Tekintettel arra, hogy az orvhalászat bűncselekmény, a halőrök mindegyik esetben értesítették a rendőrséget, a lefoglalt halászeszközöket átadták a rendőröknek. A Nébih mindhárom személy ellen eljárást indított, halvédelmi bírság kiszabására és a horgászati-halászati tevékenységtől történő eltiltásra számíthatnak.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×