eur:
393.19
usd:
367.86
bux:
65858.18
2024. április 24. szerda György
A hajóroncsból felhozott holttestet takarják el a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál kiépített pontonnál 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tíz holttest került elő.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hajóbaleset: újabb részletek az elhunyt matrózról

A katonák is gyászolják a dunai hajóbaleset magyar áldozatát.

A dunai hajóbaleset egyik magyar áldozatát találták meg csütörtökön Budapesten, a Bálna előtti szakaszon, és Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője péntek délelőtt közölte, a hajó matrózának holttestét emelték ki a vízből állampolgári bejelentés után.

Az azonosítás hírére a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör a Facebookon emlékezett meg a matrózról, akiről már korábban kiderült, hogy csak néhány éve dolgozott matrózként, előtte hivatásos katonaként szolgált.

A részvétnyilvánításból kiderül, hogy "korábban Szolnokon szolgált mélységi felderítő tisztként, így a mélységi felderítők családját és a Magyar Honvédséget egyaránt felfoghatatlan veszteség érte".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×