INFORÁDIÓ 
2019. október 16. szerda
Gál

hajóbaleset

matróz

katona

felderítő

Budapest, 2019. június 4. A hajóroncsból felhozott holttestet takarják el a kutatási munkálatokat végző szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál kiépített pontonnál 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tíz holttest került elő. MTI/Balogh Zoltán

Hajóbaleset: újabb részletek az elhunyt matrózról

Infostart

A katonák is gyászolják a dunai hajóbaleset magyar áldozatát.

A dunai hajóbaleset egyik magyar áldozatát találták meg csütörtökön Budapesten, a Bálna előtti szakaszon, és Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője péntek délelőtt közölte, a hajó matrózának holttestét emelték ki a vízből állampolgári bejelentés után.

Az azonosítás hírére a Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör a Facebookon emlékezett meg a matrózról, akiről már korábban kiderült, hogy csak néhány éve dolgozott matrózként, előtte hivatásos katonaként szolgált.

A részvétnyilvánításból kiderül, hogy "korábban Szolnokon szolgált mélységi felderítő tisztként, így a mélységi felderítők családját és a Magyar Honvédséget egyaránt felfoghatatlan veszteség érte".

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018