INFORÁDIÓ 
2019. április 20. szombat
Tivadar

élelmiszerlánc-ellenőrzési

zsigó róbert

nébih

Baja, 2013. március 11.  Húsvéti füstölt kötözött sonkák az érlelőkamrában a Pick Szeged Zrt. bajai üzemében 2013. március 11-én. A kötözött sonkákat a hazai piacon értékesítik. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Hatalmas razzia kezdődött, húsvét végéig tart

Infostart

A biztonság az elsődleges cél, nem az, hogy minél több bírságot szabjanak ki - állítják a szakemberek.

Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart, az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja - közölte az Agrárminisztérum.

Az országos akció során a szakemberek

a hagyományosan népszerű árukat, egyebek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.

A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket - írja közleményében a szaktárca.

Az ellenőrzéssorzatot elrendelő Zsigó Róbert államtitkár hangsúlyozta, az akciók közös jellemzője, hogy átláthatóak, az érintett termékköröket és célterületeket előre nyilvánosságra hozzák.

A szakemberek számára nem az a fő szempont, hogy minél több bírságot szabjanak ki, hanem, az, hogy a vásárlók a megnövekedett forgalom mellett is rendezett árusító helyeken biztonságos termékeket tehessenek kosarukba.

Tapasztalatok szerint a szezonális ellenőrzések hatása egyre jobban érvényesül, az előállítók, forgalmazók számítanak a vizsgálatra, ezért nagyobb körültekintéssel járnak el - fogalmazott az akció kapcsán a közleményben az államtitkár.

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018