INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

főtáv

hűtés

klímaváltozás

Pixabay

A klímaváltozás új feladatokat hoz a Főtávnak

Infostart / InfoRádió

A klímaváltozás jeleként érzékelhető az elmúlt évtizedben a havi átlaghőmérsékletek emelkedése, ez azonban nem jelenti azt, hogy kevesebb hőenergiára van szükség – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mitnyan György, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója.

2015-ben a klímaváltozás nagy dilemma elé állította a vállalatot – árulta el a vezérigazgató. El kellett dönteniük, hogy maradnak-e egy lábon álló, kizárólag fűtést kínáló távhőszolgáltató, vagy reagálva a globális felmelegedésre, a hűtési technológiák, valamint a napenergiafelhasználás felé fordulnak. A vezetőség akkor arra jutott, hogy

a 40 százalékos piaci részesedésük mellett hűtési és napelemüzletággal bővülnek.

Ez a munka most már ott tart, hogy Budapest legnagyobb hűtési projektjeit – a Városliget Zrt. által épített múzeumi negyedet és az állatkert biodómját – a Főtáv Zrt. fogja hideg energiával ellátni. Mint mondta, ehhez az üzletághoz egyedi, helyi megoldásokra van szükség, a hosszú vezetékrendszerek ugyanis nem alkalmasak a hideg energia szállítására. Helyben mindig a leginkább környezetkímélő technológiát, megoldást igyekeznek megtalálni – hangsúlyozta Mitnyan György.

„Bizony melegszik a környezetünk, még ha óvatosan fogalmazunk is, nem tudjuk tagadni, hogy a felmelegedésnek a Celsius-fokban vagy töredékfokokban mérhető jelei a budapesti klímában is jelen vannak”

– fogalmazott a szakember.

A beszélgetést teljes hosszában meghallgathatják ma este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

A klímaváltozás új feladatokat hoz a Főtávnak
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018