INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

láng zsolt

iskolabusz

családbarát

ii. kerület

A reggeli és délutáni dugónak üzenne hadat az iskolabuszprogram Budán

A reggeli és délutáni dugónak üzenne hadat az iskolabuszprogram Budán

InfoRádió

Környezetbarátnak, családbarátnak és megbízhatónak kell lennie a majdani budapesti iskolabuszrendszernek, amely előkészítése Budapest II. kerületében kezdődött. A mintaprogram kidolgozásával Láng Zsolt kerületi polgármestert bízták meg.

Az iskolabusznak rengeteg előnye van Láng Zsolt szerint. Az iskolabuszprogram kidolgozásával megbízott II. kerületi polgármester szerint reggel és délután elviselhetetlen a gépkocsiforgalom, ami számottevően csökken az iskolaszünet időszakaiban.

"Teljesen egyértelmű, hogy az a kényszer, hogy a szülő vigye iskolába a gyerekét, gyerekeit, óriási anomáliákat okoz a közlekedésben"

- mondta.

Vannak olyanok is, akik a BKV mellett feleslegesnek tartják az iskolabuszt. Ezekre a véleményekre Láng Zsolt úgy reagált: a BKV-buszok útvonala nem egyezik meg az iskolabuszok útvonalával.

Nagyon szeretné, ha elektromos buszhálózatot lehetne erre fejleszteni, és ha nem is old meg mindent az iskolabusz rendszere, a reggeli és délutáni csúcs idején segít. "Egy ilyen buszhálózatnak megbízhatónak, családbarátnak és környezetbarátnak kell lennie" - tette hozzá Láng Zsolt.

A polgármester reagált azokra a felvetésekre is, hogy ez a program miért egy olyan fővárosi kerületben mutatkozik be, ahol igen magas az életszínvonal. Láng Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta: fordított a helyzet, hiszen az ötletet a II. kerületben dolgozták ki, a kerületi önkormányzat tett javaslatot a fővárosi programra.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Családbarát iskolabuszprogram - Láng Zsolt
 
A címlapról ajánljuk

Pelé haldoklik

Brit értesülések szerint már csak légúti nehézségeit kezelik - daganatos betegségét nem -...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018