INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

karácsonyfa

fenyő

vízkereszt

fkf

Kivágott fenyőfát húz egy férfi Bebők Józsefné birtokán a Zala megyei Nemespátrón 2018. november 23-án. Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött a karácsonyi fenyőfák kivágása.

Ez lesz a félmillió budapesti karácsonyfából

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna
Újabb cikkünk a témában:

Több tízezer háztartás számára biztosítanak villamosenergiát és meleg vizet az újrahasznosított karácsonyfák. Vízkereszttől akár másfél hónapig is eltarthat a begyűjtési időszak - mondta az InfoRádiónak Horváth László, az FKF Nonprofit Zrt. szóvivője.

A karácsonyi ünnepeket követően az FKF-nek a becslések szerint 500-600 ezer kidobott karácsonyfát kell begyűjtenie.

"Döntően vízkeresztkor indul a kihelyezési dömping, és a sűrűje egy-másfél hónapig tart" - tudta meg az InfoRádió Horváth Lászlótól, az FKF Nonprofit Zrt. szóvivőjétől.

Hogy hová tehetjük a fát? Kettő lehetőség közül választhatunk: vagy a kukaürítéskor tesszük ki a tartály mellé, vagy a 250 kijelölt fővárosi gyűjtőpont egyikére elvisszük.

"Minden esetben azt kérjük a lakosoktól, hogy olyan módon helyezzék ki a fákat, hogy a gyalogosforgalmat ne akadályozza" - hívta fel a figyelmet Horváth.

Elárulta azt is, hogy

magas gyantatartalma miatt tüzelőanyagként újra tudják hasznosítani a fenyőt, meleg vizet és villamosenergiát állítanak elő belőle,

több tízezer háztartás örömére.

Nyitókép: MTI/Varga György

Kapcsolódó hang

Kezdődik a karácsonyfa-begyűjtési szezon
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018