eur:
393.91
usd:
369.83
bux:
65748.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kivágott fenyőfát húz egy férfi Bebők Józsefné birtokán a Zala megyei Nemespátrón 2018. november 23-án. Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött a karácsonyi fenyőfák kivágása.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ez lesz a félmillió budapesti karácsonyfából

Több tízezer háztartás számára biztosítanak villamosenergiát és meleg vizet az újrahasznosított karácsonyfák. Vízkereszttől akár másfél hónapig is eltarthat a begyűjtési időszak - mondta az InfoRádiónak Horváth László, az FKF Nonprofit Zrt. szóvivője.

A karácsonyi ünnepeket követően az FKF-nek a becslések szerint 500-600 ezer kidobott karácsonyfát kell begyűjtenie.

"Döntően vízkeresztkor indul a kihelyezési dömping, és a sűrűje egy-másfél hónapig tart" - tudta meg az InfoRádió Horváth Lászlótól, az FKF Nonprofit Zrt. szóvivőjétől.

Hogy hová tehetjük a fát? Kettő lehetőség közül választhatunk: vagy a kukaürítéskor tesszük ki a tartály mellé, vagy a 250 kijelölt fővárosi gyűjtőpont egyikére elvisszük.

"Minden esetben azt kérjük a lakosoktól, hogy olyan módon helyezzék ki a fákat, hogy a gyalogosforgalmat ne akadályozza" - hívta fel a figyelmet Horváth.

Elárulta azt is, hogy

magas gyantatartalma miatt tüzelőanyagként újra tudják hasznosítani a fenyőt, meleg vizet és villamosenergiát állítanak elő belőle,

több tízezer háztartás örömére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×