INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

gulyás gergely

fürjes balázs

láng zsolt

varga mihály

iskola

iskolabusz

Budapest, 2018. december 18. Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és a III. kerület fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a budapesti iskolabusz mintaprojekt indulásán a II. kerületi önkormányzat házasságkötő termében tartott sajtótájékoztatón 2018. december 18-án. Az asztalnál jobbról balra: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a II. kerület polgármestere (j2) és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára (j3). MTI/Kovács Attila

Indul a budapesti iskolabuszprogram mintaprojektje

Infostart / MTI

A kormányzat iskolabuszprogramot indít, a mintaprojekt a II. kerületben kezdődik el 2019-ben - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kiemelte: a kormányzat célja a fővárosban és az agglomerációban élő emberek mindennapi közlekedési problémáinak enyhítése és az iskolabuszprogram várható forgalomcsökkentő hatására a közlekedés okozta környezeti terhelések mérséklése Budapesten.

Az észak-budai kerület ideális a koncepció kidolgozására, hiszen több mint 10 ezer gyerek tanul ott 15 állami és több magánintézményben.

A gyerekek közül sokan az agglomerációs településekről érkeznek az iskolákba nap mint nap - mondta Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere.

Hozzátette: a koncepció kidolgozásánál törekedni fognak a biztonságos és családbarát üzemeltetésre, a megbízható működésre, a környezetbarát megoldások alkalmazására és a közösségi szempontok figyelembevételére.

A rendszer tesztelése - párhuzamosan a budapestivel - Kecskeméten és Debrecenben is megkezdődik.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018