eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Havat takarít egy férfi egy autóról Nagykanizsán 2018. december 15-én.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Varga György

Rengeteg a baleset a havazás miatt

40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A havazás miatt péntek délután óta 40 közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, egy ember meghalt, többen megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat reggel az MTI-vel.

Leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez riasztották a tűzoltókat - írták.

Halálos baleset csak Kerekegyházánál történt, ahol egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze péntek este.

A meteorológiai előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat, ezért a katasztrófavédelem arra kéri a gépjárművezetőket, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Azt is kérték, senki ne induljon el nyári gumival, és tankoljanak a szokásosnál többet.

Az aktuális időjárási helyzetről a http://met.hu címen, az útviszonyokról pedig az http://utinform.hu oldalon olvashatnak - hívták fel a figyelmet.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a havazás elsősorban az ország déli részének mellékúthálózatán jelenthet nagyobb problémát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×