eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Viharosnak nevezte a brüsszeli uniós csúcsot Orbán Viktor miniszterelnök - a nap hírei

22 tüntetőt vett őrizetbe a rendőrség az elmúlt két nap tüntetésein. Airbus helikoptereket vásárol a Magyar Honvédség.

Viharosnak nevezte a brüsszeli uniós csúcsot a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban úgy fogalmaz: sikerült visszaverni azt a támadást, amely arra irányult, hogy több pénzt, több jogot kapjanak a migránsok.

Álhírek terjesztésével vádolta meg Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker a brüsszeli Uniós csúcson úgy fogalmazott: nem kizárólag külső forrásokból, hanem időnként európai uniós vezetőktől is származnak álhírek, példaként a magyar miniszterelnököt említette. Az Európai Bizottság elnöke álhírnek nevezte, hogy ő vagy a migránsok lennének felelősek a Brexitért.

A brit kormányfő üdvözölte az unióban maradó tagországok nyilatkozatát az ír-északír tartalékmegoldásról, de nem tartja azt elegendőnek. Theresa May hangsúlyozta: a csütörtökön elfogadott nyilatkozat az eddigi legegyértelműbb a 27-ek részéről, de ennél is szilárdabb biztosítékokat vár.

Összesen 51 tüntetőt állítottak elő és 22-öt vettek őrizetbe a szerdai és csütörtöki budapesti demonstrációk után - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csécsi Soma hozzátette: az előállítások garázdaság, rongálás, lopás, és hivatalos személy elleni erőszak miatt történtek. Az érintettek között egy belga és egy német állampolgár is van. A tüntetéseken 14 rendőr sérült meg. Közben az Országos Mentőszolgálat bejelentette: péntek estétől két mentőegységet állít ki a Kossuth térre az újabb tüntetések egészségügyi biztosítására, a rendőrség kérésére.

A kormány új egészségpolitikát alapoz meg azzal, hogy a figyelem a betegségek megelőzésére irányul - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós a Bajcsy-Zsilinszky Kórház területén épülő új szakrendelő alapkőletételén kiemelte, hogy a kormány az elmúlt években 500 milliárd forintot fordított a vidéki egészségügyi ellátás fejlesztésére, az Egészséges Budapest Program keretében pedig további 700 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az idei kiugró teljesítménye után várhatóan jövőre is kétszámjegyű bővülést ér el az építőipar – véli a pénzügyminiszter. Varga Mihály az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének közgyűlésén kiemelte: ahhoz, hogy az ágazat megőrizze a lendületes növekedési ütemét változnia kell a vállalati struktúrának, enyhülnie a szakemberhiánynak, és jelentős technológiai korszerűsítést is végre kell hajtani. A KSH adatai szerint az első tíz hónapban 22 százalékkal nőtt az építőipari termelés.

400 fős létszámleépítésről és átlagosan 6 százalékos bérfejlesztésről állapodott meg az érdekképviseletekkel a Magyar Telekom. Az elbocsátott dolgozók jelentős része várhatóan 2019 első negyedévében távozik a cégtől. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek nagyjából 4,3 milliárd forintot tesznek majd ki.

Airbus helikoptereket vásárol a Magyar Honvédség. A beszerzésről szóló szerződést pénteken írták alá Budapesten. Elhangzott, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében bővül a légierő haditechnikai eszközparkja 16 új, közepes kategóriájú, többcélú Airbus katonai helikopterrel. az új helikopterek 2023-tól állnak szolgálatba.

Újabb A320-as repülőgéppel bővült a Wizz Air flottája. A gép a debreceni bázisra került. Ezzel mostantól Dortmund, Doncaster-Sheffield, Bázel és Barcelona közvetlenül is elérhetővé válik a debreceni repülőtérről. A légitársaság három további járatot indít 2019 tavaszán a hajdúsági bázisáról, Palma de Mallorcára, Lárnakaba és Máltára.

Már 4 halottja van a strasbourgi lövöldözésnek. A 13 sérült közül meghalt egy agyhalál állapotában lévő olasz újságíró. A támadás miatt összesen 7 embert vett őrizetbe a rendőrség. Az elkövető Chérif Chekatt-ot csütörtök este agyonlőtték. A merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára, de francia kormány kételkedik a terrorszervezet állításában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×