eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Levélben kért bocsánatot a veronai halálbusz sofőrje

Néhány sor mindössze a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött levél, amit megdöbbentőnek tartanak a balesetben elhunyt diákok szülei.

„Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé” – fogalmaz a buszsofőr a gimnázium igazgatójának címzett levelében, amit a Bors közölt.

A címzett, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik megdöbbentőnek tartják, hogy a buszvezető, aki egyébként a balesetben maga is súlyosan megsérült, ennyivel elintézte a dolgot.

A sofőr ír arról, hogy a baleset után hónapokkal tudta csak meg, mi történt tavaly januárban Veronában, hogy a szerencsétlenség 11 gyermek és 6 felnőtt életét követelte. A szerencsétlenségről az Infostart is többször írt, itt, itt és itt is talál cikkeket a fejleményekről.

Időközben kiderült, hogy eredetileg nem is ennek a sofőrnek kellett volna vezetnie a buszt, csak az utolsó pillanatban döntöttek úgy, ő és a szerencsétlenségben elhunyt Kalmár István indulnak el közösen az útra. A Borsnak egy informátor azt mondta, cégen belül is többen azt gondolták, hogy ezt a két sofőrt nem szabad összeültetni az egészségi állapotuk miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×