eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Influenza elleni védőoltás injekciós tűben egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Oltások sorozata vár a felső tagozatos gyerekekre

Négyfajta védőoltást kapnak a hatodikosok és hetedikesek a következő hetekben.

A gyermekek először a torokgyík és tetanusz elleni DiTe oltást, majd pár héttel később a mumpszot és a rózsahimlőt megelőző MMR oltást kapják meg - mondta el Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének (HGYE) elnöke az M1 műsorában.

A hetedikeseket hepatitisz B ellen is beoltják, és azok a lányok, akik betöltötték a 12. életévüket, igényelhetik a méhnyakrák elleni, ingyenes védőoltást is az iskolákban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×