eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megérkezett az új vezetés a Hír TV-be

Alig tíz percig tartott az állománygyűlés, amelyen az új tulajdonos, Nyerges Zsolt elmondta a dolgozóknak, kik irányítják ezentúl a televíziót.

Répásy Bálint lesz a vezérigazgató, ő úgy mutatta be magát, hogy „szektoron kívülről” érkezik, külgazdasági, projektmenedzsmenti és vállalatirányítási tapasztalata van.

Szikszai Péter lesz a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes, ő annyit mondott az állománygyűlésen, hogy változnak a műsorok. Szikszai Péter korábban a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél dolgozott, a Hír TV munkatársainak többsége számított az érkezésére, Tarr Pėter pozícióját veszi át.

Mentes Katalin, az EchoTV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató, ő Szikszaival együtt távozott az Echo TV-ből idén januárban.

Liszkay Gábor médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Pósa Árpádot internetes főszerkesztővé nevezték ki.

A rövid állománygyűlésen a dolgozóknak nem volt lehetőségük kérdezni. Nyerges Zsolt 11 óra körül távozott a helyszínről. Az Index kérdésére, hogy fideszes lesz-e a tévé, annyit mondott, hogy ő "nem szól bele médiaügyekbe".

A Riasztás stábja és Kálmán Olga már biztosan távozik a Hír TV-ből. Megszűnnek a Egyenesen, az Egyenesen Plusz, a Szamizdat és a Szabadfogás című műsorok. Utóbbit ma vették volna fel, de a műsor szereplőit kikísérték az épületből, amelynek őrzését kedden egy új biztonsági cég vette át. Csintalan Sándor műsorát sem láthatják már mától a nézők.

Az Index.hu tudósítójának Csintalan Sándor még az állománygyűlés előtt azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik. Csintalan biztos abban, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz és a Fideszhez lojális irányba állítják ismét a csatornát.

Kálmán Olga mellett távozik Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető, Zimon András felelős szerkesztő is.

A hvg.hu portálra felkerült egy videó az állománygyűlésről, ezen Nyerges Zsolt azt mondja, hogy a Hír TV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme. Bár sok találgatás megjelent a csatorna sorsával kapcsolatban, tulajdonosként örömmel mondhatja és erősítheti meg, hogy

a Hír TV helyzete stabil, a csatorna tovább működik, a jövője biztosított.

"Én magam sosem foglalkoztam a médiával, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Vagyis a tulajdonosi szerepvállalásnál nem fogok jobban belefolyni a Hír TV életébe. Liszkay Gábort kértem meg, hogy legyen a médiatanácsadóm, és szakmai szempontból irányítsa a csatorna működését, Gábor pedig elfogadta a felkérést” – fogalmazott Nyerges Zsolt.

A hvg.hu megjegyzi, hogy a Hír TV-nél nemrég volt csoportos létszámleépítés, így a törvényi előírás miatt még másfél hónapig nem rúghatnak ki embereket, de nem is igazolhatnak újakat. Ugyanakkor ettől még gyártó cégekkel szerződést bonthatnak és köthetnek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×