eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök, médiavállalkozó távozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből 2018. április 20-án. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként meggyanúsított Gyárfás ellen.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Gyárfás is duplázik, leteszi a rekordóvadékot

A Fenyő János megöletésével megvádolt médiavállalkozó kifizeti a 200 millió forintot, hogy lekerüljön róla a nyomkövető és szabadon utazhasson.

Igen! Ennyit válaszolt Gyárfás Tamás a Népszava kérdésére, hogy kifizeti-e a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésében meghatározott 200 millió forintos óvadékot. Ugyanakkor egyebekben nem kommentálta a törvényszék döntését.

A korábban fellebbezést benyújtó Fővárosi Ügyészségen a lapnak megerősítették, az ügyészség új fellebbezést már nem tud vele szemben benyújtani.

Mint azt az InfoStart is megírta, a Magyar Úszószövetségi korábbi elnökével, a Nemzetközi Úszószövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagjával szemben áprilisban rendelt el lakhelyelhagyási tilalmat a Budai Központi Kerületi Bíróság. Gyárfás Tamás elektronikus nyomkövetőt kapott.

Az ügyészség akkor előre kitervelten elkövetett emberölésben felbujtóként való részességgel gyanúsította meg a médiavállalkozót. Gyárfás Tamás tagadja a vádat, azt mondja, hogy ha leteszi az óvadékot akkor sem fog megszökni, mert tisztázni akarja magát.

A bíróság először százmilliós óvadékot szabott ki, ez ellen az ügyészség fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék végül a duplájára emelte jogerős döntésében az óvadék összegét és az in: a bíróság a gyanúsított bevallott vagyona alapján állapította meg a 200 milliós óvadéki összeget. Bánáti János elsősorban azért kérte a lakhelyelhagyási tilalom feloldását, hogy Gyárfás Tamás elláthassa a nemzetközi sporttisztségéből fakadó feladatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×