eur:
367.97
usd:
342.32
bux:
49320.70
2023. június 10. szombat Gréta, Margit
Vaddisznó süldők (Sus scrofa) Pomáz környékén 2017. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Újabb váratlan helyen bukkantak fel a vaddisznók

Balatonlellén a lakók szerint annyira túlszaporodtak a vaddisznók, hogy rendszeresen portyáznak a nyaralók, lakóházak kertjeiben.

Már nem csak a Balaton északi, hanem a déli partján is megjelentek a vaddisznók. A turisták a hajnali órákban farkasszemet néznek a vadmalacokkal, miközben a szállásukra igyekeznek - írja a Blikk.

A balatonlellei polgármesterhez, Kenéz Istvánhoz egyre több bejelentés érkezik átszaggatott kerítésekről, feldúlt és megdézsmált gyümölcsösökről. Vannak porták, ahová rendszeresen visszajárnak az állatok.

"Természetesen van félsz az emberekben, de ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy

a kerítéseket szétroncsolják, a veteményeseket feldúlják,

kárt okozva ezzel az érintett, Berek határában élő lakóknak – kezdte Kenéz István, a település első embere, aki szerint amióta az M7-es autópálya megépült, a vadak szabadjárása beszűkült. – A lakóknak sajnos csak annyit tudunk mondani, hogy forduljanak a helyi vadásztársasághoz" – mondta a polgármester, majd hozzátette: az északi parti településekkel szemben a vaddisznók jelenléte Balatonlellén egyelőre nincs hatással a turizmusra, de már előfordult, hogy nyaralóktól is érkezett bejelentés.

Több oka is van annak, hogy a tóparton megjelentek a vaddisznók – mondta Udvaros Zoltán, a látrányi vadásztársaság elnöke.

"Túlszaporodás van, hiába próbálják a vadászok ezt szinten tartani. A másik probléma, hogy megjelentek az aranysakálok, amelyek űzik a vaddisznókat, így azok védett helyet keresnek maguknak, amit olykor a lakóövezeteken belül találnak meg" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Felmérés: a németek többsége ellenzi az abortusz legalizálását

Évről évre csökken Németországban az abortuszt végrehajtó orvosok száma. Az ország egyes régióiban egyetlen orvos sem végez terhességmegszakítást. Az ok a Btk. 218. paragrafusa: az abortusz bűncselekménynek számít. Egy friss felmérés szerint a lakosság többsége egyetért ezzel.
VIDEÓ
Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Megérkezett a bikapiac Amerikába?

Gazdasági adatok tekintetében ma itthon és a nemzetközi porondon sem érkezett fontos adatközlés - a hét eddigi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, nagyrészt inkább csak oldalazott a piac, és a befektetők a gyorsjelentési szezon lecsengésével már inkább az amerikai és az európai jegybank jövő heti kamatdöntő ülésére készülnek. Az amerikai indexeknél folytatódott a heti szárnyalás, és az S&P 500 már szemre a bikapiaci tartományba kerül, de jövő héten a Federal Reserve még mindent átírhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×