eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Új kampány a nyári véradási kedv fokozásáért

Az Országos Vérellátó Szolgálat június közepén indította el a nyári kampányát, amivel a véradásra hívják fel a figyelmet.

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezésű nyári véradókampányt indított az Országos Vérellátó Szolgálat. Nyereményekkel próbálják az embereket arra ösztönözni, hogy nyáron is minél többen adjanak vért - mondta Nemes-Nagy Zsuzsanna, a Közép-magyarországi Regionális Vérellátó Központ igazgatója.

A kampány június közepétől szeptember másodikáig tart, az ebben az időszakban vért adók közül minden héten nyertest sorsolnak.

Nyáron különösen fontos a véradás

Nemes-Nagy Zsuzsanna szerint itthon elég sokan adnak vért, de azt szeretnék elérni, hogy a véradási kedv nyáron se szűnjön meg.

Ilyenkor nehezebb bevonzani a véradókat a szabadságok, valamint az oktatási szünet miatt.

A nyári időszakban ezért rendezvényekre települnek ki az Országos Vérellátó szolgálat munkatársai, valamint kampányokat szerveznek, hogy a betegek számára tudják biztosítani a megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítményeket.

Hozzátette azt is, hogyha vérhiány alakulna ki a készletben, akkor rendkívüli véradásokat szerveznek és véradókat is behívnak.

"Szinte soha nem látott véradószámot tapasztaltunk június végén és július elején, ezért kifejezetten jók az induló nyári vérkészletek. Remélem, hogy ezt tudjuk is tartani a nyár folyamán" - emelte ki a Vérellátó Központ igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×