eur:
395.11
usd:
371.49
bux:
66355.42
2024. április 16. kedd Csongor
Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én.
Nyitókép: Varga György

Kiváló a hazai szabadstrandok többsége

Négy év adatai alapján minősítették a szabad vízi fürdőhelyeket, 95 százalékuk kiváló minősítést kapott az uniós követelmények szerint.

A szabadvizi strandoknak speciális a minősítési rendszere. Négy év teljes adatsora, összesen 16 mintavétel alapj értékelik ezeket a fürdőhelyeket - mondta az InfoRádiónak az Országos Közegészségügyi Intézet Vízhigiénés Osztályának vezetője.

Ezeknek a strandoknak a többsége a tavainknál alálható, a Fertő-tónál, a Velencei-tónál, a Balatonnal és a Tisza-tónál. Vargha Márta hozzátette, a bányatavak többsége is jó minőségű. Mint mondta, 250 szabadvizi strand van az országban.

Azok, amelyeknél volt elegendő minta az uniós minősítéshez, 95 százaléban kiváló minősítést kaptak.

A folyóknál látnak csak néhol problémát a szakemberek, idén például nem kapott kiváló minősítést egy felsőgödi, egy makói, egy mosonmagyaróvári, egy jándi, egy zabari, egy vásárosnaményi és egy tiszafüzesi strand. Ez nem azt jelenti, hogy ezeknek a szabadstrandoknak folyamatosan rossz a vízminősége, de gyakrabban fordulhatnak elő szennyeződések.

A szakmeber azt tanácsolta, ha a strandokról akarunk tájékozódni, keressük fel az Országos Közegészségügyi Intézet honlapját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×