eur:
394.19
usd:
369.08
bux:
65618.17
2024. április 23. kedd Béla
A Magnus Aircraft Zrt. lezuhant eFusion típusú elektromos repülőgépének roncsai a pécs-pogányi repülőtér közelében 2018. május 31-én. A légi jármű kigyulladt, az azon utazó két szerelő életét vesztette.
Nyitókép: Lendvai Péter

Pécsi repülőtragédia: megszólalt a rendőség

Jelenleg is zajlik a tanúk kihallgatása a csütörtökön lezuhant kis repülőgép ügyében - mondta az InfoRádiónak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Popovics Dejan hozzátette: a két halálos áldozatot követelő tragédiának még nincs gyanúsítottja.

Súlyos repülőszerencsétlenség történt a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtökön, egy repülő az 58-as út közelében csapódott a földbe.

"Az eset körülményeiről annyit tudunk, hogy tíz óra körül a pogányi repülőtérről szállt fel az elektromos meghajtású kisrepülőgép. Két kört tett meg a levegőben, és ezután eddig ismeretlen okból zuhanni kezdett, a földbe csapódott, és kigyulladt. A repülőgépen két férfi volt, mindketten a helyszínen életüket vesztették" - mondta az InfoRádióban Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, és a légi közlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indított. A szóvivő arról számolt be, hogy még folyamatban vannak a tanúkihallgatások, illetve a további bizonyítási eljárások, és

az ügynek jelenleg még nincs gyanúsítottja.

A lezuhant kisrepülőgép egy Magnus eFusion típusú, ultrakönnyű elektromos repülőgép, a Blikk szerint a magyar fejlesztésű két prototípus gép egyike semmisült meg a balesetben. A cég közleményben fejezte ki együttérzését, és jelezte, a szakértői vizsgálat lezárásig nem nyilatkozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nagy amplitudóval leng ki a forint

Nagy amplitudóval leng ki a forint

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×