eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ismét vádat emeltek Gulyás Márton ellen

Gulyás Márton kormányellenes aktivista és Várnai László volt zuglói önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt az ügyészség egy tavaly július 6-i városligeti rendbontás miatt. A vádlottakat közmunkára ítélhetik - írta a Magyar Idők.

A Sándor-palota festékkel való megdobálásáról elhíresült Gulyás Márton kormányellenes civil aktivista és Várnai László volt LMP-s politikus, jelenleg a Civil Zugló Egyesület XIV. kerületi önkormányzati képviselője, illetve hét társuk ellen emelt vádat az ügyészség, mivel tavaly nyáron „kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással” akarták megakadályozni a Városligetben, az egykori Hungexpo területén a Liget Budapest projekt részeként megkezdett építési munkálatokat – értesült a Magyar Idők. Az Ibolya Tibor fővárosi főügyész által ismertetett vádirat szerint tavaly július 6-án délután a megvádolt kilenc ember a volt Hungexpo-irodáknál elkülönített építési területen felállított OSB-lapokat ütötte, rúgta, ledöntötte, és bedöntötte az Olof Palme sétányra nyíló, a biztonsági őrök által lezárt kapuk egyikét.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja a kilenc elkövetőt, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak.

A Városliget megújítása ellen küzdő, magukat Ligetvédőknek nevező civilek tavaly márciusban a Kertem nevű, akkorra már bezárt és kiürített szórakozóhelyen alakították ki táborukat. Tavaly július 6-án reggel kezdték el bontani a mulatónak is helyet adó egykori romos irodaházakat.

A jegyző hatósági eljárás keretében kezdeményezte a projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt terület átadását, aminek számos tiltakozó ellenszegült. A rendőrök hatvanhárom emberrel szemben intézkedtek, közülük tizenkettőt előállítottak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×