eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ingyenessé válik több okmány januártól

Január elsejétől több okmány kiváltásáért már nem kell fizetni. Az illetéktörvény módosításának köszönhetően az Újévtől ingyenes lesz az erkölcsi bizonyítvány kiállítása és több esetben a személyazonosító okmányok pótlása is.

Megszűnik a személyi igazolvány és lakcímkártya kiállításának illetéke, és nem kell fizetni akkor sem, ha valaki családi állapotának megváltozása miatt indít névváltoztatási eljárást. Az ellopott okmányokat és a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát is ingyenesen állítják ki újra.

Illetékmentes lesz a jövőben a cégkivonatok, a cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratokat kiváltása, a vállalkozói igazolvány kiadása vagy az üzlet működési engedélyével kapcsolatos eljárás.

Első alkalommal a jogosítványt is ingyenesen kaphatja mindenki, nem kell fizetni az adóhatósági igazolásokért és a vállalkozásoknak a számviteli beszámolók közzétételéért sem. A jogszabály-változtatás csökkenti az örökléssel összefüggő tulajdonjog és haszonélvezeti jog költségeit is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×