eur:
394.38
usd:
371.56
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Gyurcsány vallomása a Zuschlag-perben: Mások is megkeresték

Minisztersége idején sok százan, köztük Zuschlag János is megkeresték és érveltek különböző pályázatok támogatása érdekében, de egyedi ügyekben nem volt fogékony tárgyalásra - mondta Gyurcsány Ferenc, akit tanúként hallgatott ki a bíróság a Zuschlag-per csütörtöki tárgyalási napján.

Zuschlag János vehemensen és rámenősen képviselte a rábízott érdekeket, ami természetes volt az ifjúsági ügyekért dolgozó képviselőtől - mondta Gyurcsány Ferenc, aki 2003 májusától 2004 szeptemberéig volt miniszter a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium élén.

A minisztérium vezetésében nem volt olyan gyanú, hogy Zuschlag János erkölcstelen és jogellenes módon járt volna el a pályázatok esetén - mondta a bíró kérdésére válaszolva Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, aki beszámolt arról, hogy Zuschlag János az ellene indult eljárás után, 2007-ben egy alkalommal Kecskeméten megkérdezte tőle, mit tegyen.

Én azt ajánlottam neki, hogy működjön együtt az igazságszolgáltatással, és ne szaladgáljon fűhöz-fához az üggyel kapcsolatban - mondta Gyurcsány Ferenc.

MSZP: Deutsch Tamás kezdte


A Zuschlag-ügy kapcsán elhíresült kézi vezérléses pénzosztást még a Fidesz találta ki, és Deutsch Tamás egykori sportminiszter alkalmazta elsőként - fogalmazott Budai Bernadett csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A szóvivő szerint Deutsch Tamás erről valótlant állított tanúkihallgatásán. Budai Bernadett egy, a Népszabadság csütörtöki számában közzétett, Deutsch Tamás 2002 áprilisában, sportminiszterként írt levelére hivatkozott, amelyet a Mobilitás Nemzetközi Igazgatóság illetékesének küldött, és amelyben azt írta: egyes pályázatok esetében módosította a szakmai előterjesztést.

Ügyészségi tanúkihallgatásán viszont azt állította, "soha nem fordult elő, hogy a szakmai javaslattól eltérő döntést hoztam volna".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×