eur:
390.19
usd:
365.67
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kordonok, fokozott ellenőrzés október 23-án

Forgalomkorlátozásra és fokozott ellenőrzésre kell számítani az október 23-i rendezvények miatt már szerdától. A budapesti rendőr-főkapitány rendészeti helyettese az InfoRádiónak elmondta: kordonnal zárják körbe azokat a rendezvényeket, amelyeket kiemelt kockázatúnak minősítettek. Bozsó Zoltán hozzátette: kaptak olyan jelzéseket, amelyek arra utalnak, hogy egyes rendezvények békés jellegét szeretnék megzavarni, ezért fokozott ellenőrzésekre kell számítani.

Eddig közel száz bejelentés érkezett a fővárosban lévő helyszínekre október 22-23-ra - mondta el az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitány rendészeti helyettese, Bozsó Zoltán. Hozzátette, ebből tizenötöt minősítettek kiemelt kockázatúnak.

Ezeken fokozottabb lesz a rendőri jelenlét, a helyszíneket kordonnal kerítik körbe, és biztonsági beléptetési rendszert alkalmaznak majd. Az összes rendezvényt biztosítja a rendőrség, és nem csak a kiemelt kockázatúakat, hanem további rendezvényeket is kordonnal fognak védeni - azokat, amelyeknél szükséges, hogy behatárolt területen tartsák meg ezeket.

Kiemelt kockázatúak az állami rendezvények és azok, amelyeket olyan szervezetek tartanak, amelyek megmozdulásai korábban erőszakba torkolltak, problémát okoztak a rendőrségnek - mutatott rá Bozsó Zoltán.

Figyelmeztetett, hogy azokkal a személyekkel szemben, akik jogsértést követnek el, azonnal eljárnak, kiemelik őket a tömegből.

A rendőrség információi szerint vannak, akik mások rendezvényeinek a megzavarására készülnek, illetve jogsértő cselekedeteket szeretnének végrehajtani rendezvényeik végeztével.

Aki a lezárt területeken lakik, azt ellenőrzés, igazoltatás után engedik be.

A fokozott ellenőrzés 22-én nulla órától 25-én éjfélig fog tartani.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×