eur:
389.68
usd:
362.13
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kérhetnek kártérítést a MÁV-tól a monorierdei vonatbaleset károsultjai

Kérhetnek kártérítést a MÁV-tól azok, akik érintettek voltak a hétfői vasútbalesetben. Magyar György ügyvéd szerint nemcsak a sérültek, hanem a vonaton utazók is perelhetik a társaságot.

Igényelhetnek kártérítést a hétfői vonatbaleset érintettjei, hiszen a vasúti személyszállításról szóló jogszabály egyértelműen előírja: a vasúttársaság úgy köteles szolgáltatni, hogy a menetrendben előírt feltételek mellett biztonságosan eljuttassa az utasokat a célállomásig - mondta az InfoRádiónak Magyar György ügyvéd.

Mint veszélyes üzem, a vasút a működéséből fakadó károkért mindig és mindenkor felel - fűzte hozzá a jogász, aki szerint bárki követelhet kártérítést, aki - vagyoni és nem vagyoni - kárt szenvedett.

Az ügyvéd szerint nem kell rögtön perben gondolkodni, célszerű, ha az utasok közvetlenül a MÁV-hoz fordulnak igényeikkel. A beadványban érdemes jogfenntartó nyilatkozatot tenni, vagyis kikötni: ha a balesetből az utasoknak később keletkezik káruk, az azzal kapcsolatos igényt később érvényesítik majd - javasolta Magyar György.

A biztosító ebben az esetben azonnal helyt kell, hogy álljon, még az a társaság is, amely kötelező módon a vasúttársasággal szerződést kötött - fűzte hozzá az ügyvéd.

A károsultaknak a bizonyításhoz meg kell őrizniük minden olyan számlát, dokumentumot, amelyek a balesettel összefüggésben keletkeztek - mondta Magyar György, aki szerint a MÁV nem vitatja majd az igények jogosságát. A kártérítési összegről valószínűleg peren kívül is meg tudnak majd állapodni a felek - jegyezte meg a jogász.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×