eur:
395.56
usd:
366.54
bux:
74060.29
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Hát ezt jól megcsináltátok, Ferikém..."

"Kedves miniszterelnökünk (...) valahogyan nem tiszta, hogy a 30 százalékos gázáremelés és a villamos energia árának 15 százalékos növelése mióta tekinthető reformoknak... Biztos nagyon modern és bonyolult reformok" - írja Gyurcsány Ferenc blogjának egyik olvasója. Véleményével nincs egyedül: a mostanáig főleg támogató bejegyzések mellett a "reform-lépések" szombati bejelentése óta egyre több a kormányfőt kritizáló írás. Ezekből szemezgettünk.

"Kedves Ferenc!

Nézzünk szembe a tényekkel: ennek a csomagnak a bejelentését úgy sikerült elrontani, amennyire csak lehet. A magyar választópolgár talán soha nem volt ennyire fogékony a valódi reformokra. Ehelyett kap egy jó nagy adag adó- és áremelést. Félreértés ne essék, szükség van ezekre is. A probléma az, hogy buta kommunikációval gyakorlatilag egy nap alatt sikerült lerombolni az emberek reformokba vetett hitét. Elszállt a pillanat. (...) Reformoknak se híre, se hamva, a forintgyengítés és az adóemelés legfeljebb pár évre jelenthet látszatmegoldást."

* * *

"Kedves Miniszterelnök Úr!

Meddig vezetsz még meg bennünket?"

* * *

"Tisztelt" Miniszterelnök Úr!

Mivel nem vagyok szakember, nem vitathatom a kormány megszorító intézkedéseit. Biztos szükség van rá, ha egyszer Önök mondják.

Engem csupán az háborít fel mélységesen, hogy egy olyan ember, aki nálam legalább tízszer több fizetést visz haza, azt mondja, hogy azt a kb. 5.000 Ft-ot, amennyivel többet fogunk fizetni havonta, nem fogjuk megérezni.
Hát, Ön Miniszterelnök Úr, biztos nem."

* * *

"Négy év alatt nem jöttek rá, hogy nem jól mennek a pénzügyek???? Ja, akkor nem nyertek volna választást!!! Ja, átvertük az egész országot!!
BELEHÚZTUNK!!!..... barátaim!"

* * *

"Tisztelt Miniszterelnök Úr és Blogosok!

Meg kell hogy valljam, én nagy reményeket tápláltam a kormány tevékenysége iránt. (...) Mindezek mellet én hiába várom a reformokat, azok elmaradnak. Nincs konkrét javaslat egyik reformra sem. Pedig ha igazán őszinték akarunk lenni, Gyurcsány Ferenc az előző időszakban nagy, átfogó javaslatokat nem hozott, így lett volna idő a reformok kidolgozására. Ráadásul, szerintem a koalíciós tárgyalások is sokáig tartottak, de emiatt nem bánkódtam, mivel reménykedtem a konkrét reformokban. De sajnos csalódnom kellett."

* * *

" (...) Az általam nagyra tartott szeretteimtől sem tűrnék el olyan mondatot, ha megszorításra lenne szükség, hogy nyugi nem fog fájni. Ez nem vicc. Ez nem egy glossza.
 
Konkrétan: most kell megfizetni azt a gáz- és villanyárat, amelyet a politika tudatosan nyomott szinten hagyott, politikai döntésből.
Most kell megfizetni azt a veszteséget, amelyet az elmúlt négy évben működő kormány jelentősen növelt.

Kérem, tisztelje meg azokat az embereket, akik magát végighallgatták, azokat, akik fizetni fognak, és azokat, akik a koalícióra szavaztak, köztük engem is."

* * *

"IGEN, MSZP!

IGEN, MEGCSINÁLTUK!

Hát ezt jól megcsináltátok Ferikém..."

* * *

"Kedves miniszterelnökünk, a Szólás szabadsága című műsorban ismét elmondta, hogy ezek a megszorítások valójában reformok és az emberek nem fogják megérezni azok hatását. Ennek én nagyon örülök, de valahogyan nem tiszta, hogy a 30 százalékos gázáremelés és a villamos energia árának 15 százalékos növelése mióta tekinthető reformoknak (...) Biztos, nagyon modern és bonyolult reformok"

* * *

"Drága" Miniszterelnök úr!

Miért ódzkodik Ön annyira a "megszorítások" szótól? Hiába csűri, csavarja, ez, amit terveznek, és meg is tesznek, mindenképpen az lesz, bármennyire is fáj - főleg nekünk, állampolgároknak. Ön pedig szinte rezzenéstelen - sőt, elnézést a kifejezésért, de - már-már arcátlan módon csak reformokról beszél, miközben könnyed stílusban veti a képünkbe, hogy hány 10 ezer, vagy 100 ezer embert terveznek elbocsátani a közigazgatásból.

Persze, arról megint csak nem beszél, hogy az adónöveléssel a járulékok növekedésével, a gázárakkal, a villamosáram növekedésével újabb 100 ezrek kerülnek utcára és válik az életük sokszor teljesen kilátástalanná. Hisz pl. én, 50 évesen, amikor most elbocsátottak a munkahelyemről hogyan fogok munkát találni? És akkor ön még minket próbál palinak nézni azzal, hogy ez nem megszorítás? Hát akkor kérdezem én, mifene?"

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×