eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Május végén beterjesztik a kormányprogramot?

Május végén terjesztik az Országgyűlés elé a kormányprogramot - mondta a pénzügyminiszter. Veres János a Friedrich Ebert Alapítvány szakmai tanácskozása után részleteket nem közölt a leendő kabinet terveiről.

Veres János a kormány elképzeléseiről annyit mondott, hogy még a nyári ülésszakon szeretnének elfogadtatni több reform-javaslatot.

A politikus hangsúlyozta: a következő négy évben érdemben átalakulhat az oktatás, az egészségügy, a központi közigazgatás és az államháztartás.

Ennek érdekében már a következő hónapokban jogszabály- és alkotmánymódosító javaslatokat dolgoz ki a kormány. Veres János szólt arról is, hogy szigorú pénzügyi és költségvetési politikával 2010 körül bevezethetik az eurót Magyarországon.

Gyurcsány: a megbízáshoz képest két héten belül lesz program

Gyurcsány Ferenc blogjában kedden hangsúlyozta, hogy "új kormány alakítására Magyarországon még senki nem kapott megbízást. Persze van sejtésünk, hogy ki kapja ezt a megbízást. Van sejtésünk, hogy milyen koalíció alakulhat, de nincs még új kormány. Ha a kormányalakítási megbízáshoz képest jó két héten belül van kormányprogram, akkor az egészen jó tempó. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok" - fogalmazott az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×