eur:
394.37
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Egy ideig nem lesznek új Volán-buszok

A Volán vállalatok két buszbeszerzési tenderét is felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság; az elsőben két, a másodikban pedig egymillió forint bírságot szabott ki. A döntés értelmében új eljárást kell kiírni a beszerzésre.

A Közbeszerzési Értesítőben több mint 10 Volán vállalat tett közzé még januárban közbeszerzési felhívást 115 darab 12 méteres, normál padlós, elővárosi autóbusz szállítására.

Az ajánlatkérők az ÁPV Rt. többségi tulajdonában lévő Autóbusz-Invest Kft.-t bízták meg a közbeszerzés lebonyolításával.

Tiltakozó vesztesek

A Scania Hungária Kft. február 2-án fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, majd csatlakozott hozzá a Közép-európai Busz Holding Kft. is.

A tiltakozó szállítók a legnagyobb jogsértésnek azt tartották, hogy a pályázatban meghatározott műszaki jellemzőkkel indokolatlanul zártak ki a versenyből potenciális pályázókat.

Az egyik kérelmező kifogásolta a dokumentáció 400 ezer forintos ellenértékét is.

A Döntőbizottság elfogadta a panasztevők kifogásait és arra a következtetésre jutott, hogy sérült az ajánlattevők esélyegyenlősége.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×