eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

A 30 milliárdot közelíti az árvízi számla

Az év elejétől eddig mintegy 19 milliárd forintba került az ár- és belvíz elleni védekezés - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Varga Miklós azt mondta: árvízvédelemre 15,2 milliárd, a belvíz elleni küzdelemre 3,5 milliárd forintot fordított a tárca.

A helyettes államtitkár azt is közölte, hogy a védvonalakban és az épületekben keletkezett károk mértéke várhatóan meghaladja majd a védekezési kiadások 50 százalékát.

Varga Miklós megerősítette, hogy az érintett folyószakaszokon tapasztalható apadás miatt a kormány holnap megszünteti a veszélyhelyzetet a Tiszán és mellékfolyóin.

Hozzátette: a folyók várhatóan 2-3 hét múlva húzódnak vissza medreikbe.

Levonulóban az ár

Összesen 710 km-en van még rendkívüli készültség a Tisza Szolnok és a déli országhatár közötti szakaszán, továbbá a Zagyva és a Maros torkolati részén, valamint a Hármas-Körös teljes hosszán.

Az apadó vízállásra való tekintettel a Tisza jobb partján Kisköre és Fegyvernek között, valamint a Tisza-tó jobb és bal partján, összesen három védelmi szakaszon másodfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget.

Az Alsó-Tisza vidékén továbbra is lassan apadnak a folyók, a vízállás az elmúlt 24 órában csupán 12-15 centimétert csökkent - Dobi László, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A szakemberek nem számítanak újabb árhullámra a Duna, és a Tisza vízgyűjtőjén. A tisza és mellékfolyói környékén már szinte mindenki visszaköltözhetett otthonába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×