INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A szakszervezetek érdekvédelmet várnak az új kormánytól

InfoRádió / MTI
Az egyeztetések folytatását és a munkavállalók érdekeinek védelmét várja az új kormánytól a szakszervezetek többsége.

A munkahelyteremtés felgyorsítását és a dolgozók kiszolgáltatottságának csökkentését szorgalmazta Wittich Tamás, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke.

Szabó Endre, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának vezetője azt hangsúlyozta, hogy a közigazgatás, az egészségügy és az oktatás reformja csak a társadalom, valamint az érdekképviseletek részvételével és egyetértésével lehet sikeres.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke arra vár választ, hogy mennyiben érinti majd a munkavállalókat az államháztartási egyensúly megteremtése.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének vezetője azt mondta: elfogadhatatlan számukra az SZDSZ-nek az a javaslata, amely alapján megszűnne a munkaügyi minisztérium.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke közölte: reméli, hogy az ellenzék erős kontrollt jelent majd a parlamenti munkában.

Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés alelnöke úgy vélte: a kormány a jövőben is odafigyel majd a munkavállalók érdekeikre.

A címlapról ajánljuk