eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A magyar és a norvég férfi jégkorong-válogatott az új Alba Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok megnyitó ünnepsége után Székesfehérváron 2024. április 19-én. A bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokságra készülő magyar csapat Norvégiával játszik felkészülési mérkőzést.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyar győzelemmel avatták fel a vadonatúj Alba Arénát

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

A vadonatúj, minden igényt kielégítő Alba Arénában közel 6000 néző várta az összecsapást, amelyet napra pontosan 16 évvel a történelmi szapporói feljutás évfordulóján rendeztek. Az épületet Balázs Mihály DLA és Tarnóczky Tamás Attila építészek tervezték

Don MacAdam szövetségi kapitány csapata a múlt héten Lengyelországban kétszer is kikapott a felkészülés során, és most a legmagasabb osztályban szereplő norvégokat fogadta. A kanadai szakember előzetes úgy nyilatkozott, hogy csapatként kell játszaniuk a lengyelnél erősebb norvégokkal szemben, mert a válogatottnak nincs sztárjátékosa, és egy hete még nem játszottak úgy, ahogy szerettek volna, ahogy az elvárható.

Székesfehérvár, 2024. április 19.
A magyar férfi jégkorong-válogatott a Norvégia elleni felkészülési mérkőzés kezdete előtt a székesfehérvári Alba Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban 2024. április 19-én. Ezen a napon tartották az új csarnok megnyitó ünnepségét.
MTI/Szigetváry Zsolt
Székesfehérvár, 2024. április 19. A magyar férfi jégkorong-válogatott a Norvégia elleni felkészülési mérkőzés kezdete előtt a székesfehérvári Alba Aréna multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban. MTI/Szigetváry Zsolt

A kerethez csatlakozott a tengerentúlon szereplő Garát Zsombor és a csíkszeredai Sofron István is, miután véget ért a klubszezonjuk, így már csak a dán döntőben érdekelt Erdély Csanád van távol.

Az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester mindenkinek köszönetet mondott, akik az elmúlt években hozzájárultak az új aréna felépítéséhez és átadásához. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte id. Ocskay Gábor hitvallását, hogy milyen sokat tett a fehérvári jégkorong felvirágoztatásáért, és munkássága révén álom vált valóra, a csapat magyar bajnoki címeket szerzett, nemzetközi szereplések részese, és most, 16 évvel a szapporói hősök feljutása után ebben a gyönyörű létesítményben játszhat a válogatott.

Gyorsan emberelőnybe kerültek a vendégek, ám ez kimaradt. Felvette a ritmust a házigazda, majd a harmad derekán Kiss Roland – aki szerdán ünnepelte 25. születésnapját – egy gáncsolás és palánkba csapódás után vállsérülést szenvedett. Ahogy a magyarok kerültek fórba, Terbócs István vágta be a kipattanót, megszerezve így az aréna első gólját. Közvetlenül a szünet előtt az éppen Norvégiában légióskodó és ott az idény legjobb kapusának választott Bálizs Bence védett szólót.

Székesfehérvár, 2024. április 19.
Nilsson Henrik (b) és a norvég Max Krogdahl a Magyarország - Norvégia férfi jégkorong felkészülési mérkőzésen a székesfehérvári multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban 2024. április 19-én. Ezen a napon tartották az új csarnok megnyitó ünnepségét. A magyar csapat 2-1-re győzött.
MTI/Szigetváry Zsolt
Székesfehérvár, 2024. április 19. Nilsson Henrik (b) és a norvég Max Krogdahl a Magyarország–Norvégia férfi jégkorong felkészülési mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

A második harmad elején újfent emberelőnyhöz jutott a házigazda, és előbb a norvég kapuvason csattant a korong, majd Papp Kristóf szép cselek után köténygóllal növelte a különbséget. Azonban ahogy ő ült ki akadályozás miatt a büntetőpadra, Viktor Granholm kapáslövésével jött a szépítés, pedig előtte Bálizs nagyokat védett. Ez volt a 100. norvég gól a magyarok ellen.

A záró felvonásban többet birtokolták a pakkot a norvégok, ám jól védekezett a magyar együttes, amely még helyzetekig is eljutott. A hajrában lehozott kapus mellett támadott az egyenlítésért a vendégcsapat, de nem járt sikerrel.

Székesfehérvár, 2024. április 19.
Terbócs Istvánnak (j2), az első magyar gól szerzőjének gratulálnak cspattársai a Magyarország - Norvégia férfi jégkorong felkészülési mérkőzésen a székesfehérvári multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban 2024. április 19-én. Ezen a napon tartották az új csarnok megnyitó ünnepségét. A magyar csapat 2-1-re győzött.
MTI/Szigetváry Zsolt
Székesfehérvár, 2024. április 19. Terbócs Istvánnak (j2), az első magyar gól szerzőjének gratulálnak cspattársai. MTI/Szigetváry Zsolt

A két gárda szombaton 16 órakor újra megmérkőzik. A magyarok kedden Meranóban játsszák utolsó felkészülési találkozójukat az olaszokkal szemben. A bolzanói divízió I/A-vb jövő vasárnap kezdődik. A MacAdam-csapat sorrenden a japán, a dél-koreai, a romániai, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel mérkőzik. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Székesfehérvár, 2024. április 19.
Sebők Balázs (j), valamint a norvég Patrick Elvsveen (j3) és Jonas Arntzen kapus (j2) a Magyarország - Norvégia férfi jégkorong felkészülési mérkőzésen a székesfehérvári multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokban 2024. április 19-én. Ezen a napon tartották az új csarnok megnyitó ünnepségét. A magyar csapat 2-1-re győzött.
MTI/Szigetváry Zsolt
Székesfehérvár, 2024. április 19. Sebők Balázs (j), valamint a norvég Patrick Elvsveen (j3) és Jonas Arntzen kapus (j2). MTI/Szigetváry Zsolt

Férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Norvégia 2–1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól: Terbócs (15.), Papp (27.), illetve Granholm (38.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×