eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin

Vörös csillag miatt adja vissza kitüntetését a világbajnok

Visszaadja a Munka Érdemrend Arany fokozatú kitüntetését Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok vívó, mert azon „egy nagy vörös csillag” van.

Az egykori kiváló sportoló, a MOB volt sportigazgatója így tiltakozik a kormány azon törvényjavaslata ellen, amely szerint nem lenne lehetséges önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználása, így a Heineken sörgyár sem használhatná vörös csillagos logóját.

„A mai napon visszaadom a szöuli sikeres olimpia után kapott Munka Érdemrend Arany fokozatú kitüntetésemet, mert azon egy nagy vörös csillag van, és nem szeretnék két év börtönbüntetést kapni! Tájékoztatom Önöket, hogy a MK Arany Érdemkereszt, a MK Érdemrend Kiskeresztje, és a MK Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetéseket megtartom, mert azokon nincs vörös csillag!” - jelezte a Bors szerint Facebook-bejegyzésében Kovács Tamás.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán blöffnek nevezte, hogy visszalépnének a javaslattól.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×