eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

Wéber: Rosberg nem csak megörökölte a vb-címet

Nem lehet csak a technikai hibák szezonbeli eloszlásának tulajdonítani, hogy az elmúlt szezonban a német Nico Rosberg nyerte meg a Formula-1-es világbajnokságot csapattársával, a brit Lewis Hamiltonnal szemben - fejtette ki Wéber Gábor szakkommentátor az InfoRádiónak adott interjúban.

Nico Rosberg Formula-1-es világbajnoki címében sokat számított, hogy jól kezdte a szezont: a német pilóta 43 pontos előnyt szerzett, enélkül kevés esélye lett volna mercedeses csapattársával, Lewis Hamilonnal szemben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor.

A szakkommentátor hozzátette, ha Rosberg kezdi hátrányból a szezon hajráját, akkor vélhetően többet próbálkozik, és máshogyan vezényli le a hétvégéit.

A német versenyző sikeréhez kellett az év eleji saját jó teljesítménye, valamint Hamilton hibái is, de ezeket ki is kellett használnia – vélekedett.

Rosberg egyértelműen megérdemelte a vb-címet – hangsúlyozta Wéber Gábor. Kifejtette: sok olyan egyszeres vb-győztes volt, aki kevésbé érdemelte meg a címet, de ezt nem is érdem alapján ítélik oda, hanem az számít, hogy kinek van a legtöbb pontja.

„Tény, hogy Hamiltonnak több technikai gondja volt idén, de nem lehet azt mondani, hogy Rosberg csak megörökölte a világbajnoki címet, és azokon a futamokon tudott felülkerekedni, amikor csapattársának valamilyen problémája volt. Több futamon is dominált, előfordult, hogy Hamilton sem tudott mit kezdeni vele” - közölte a szakkommentátor.

A szezonértékelő beszélgetést vasárnap este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×