eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Nadal újból világelsőségre készül

Rafael Nadal bízik benne, hogy heteken belül ismét vezetni fogja a férfi teniszezők világranglistáját.

A spanyol játékos erről a madridi repülőtéren beszélt az után, hogy győztesként tért haza New Yorkból, az amerikai nyílt bajnokságról, amelynek hétfői döntőjében négy játszmában nyert a világelső szerb Novak Djokovic ellen. A mallorcai sztár 2010 után a második US Open-győzelmét és pályafutásának 13. Grand Slam-sikerét aratta, így az örökranglistán már csak a svájci Roger Federer (17) és Pete Sampras (14) előzi meg.

A 27 éves Nadal, aki idei 10. és pályafutása 60. tornagyőzelmét szerezte meg, éppen Djokovicot válthatja a rangsor élén, mivel tavaly térdsérülés miatt hét hónapot kihagyott, ennél fogva az év hátralévő időszakában már nincsenek "megvédendő" pontjai, s megelőzheti szerb riválisát, akinek 120 pontra apadt az előnye a spanyollal szemben.

A számítások szerint Nadal, aki ebben az idényben 63 mérkőzéséből hatvanat nyert meg, akár már az október 6-án kezdődő sanghaji tornán átveheti az éllovas pozíciót, ha a kínai viadalon bejut a legjobb nyolc közé.

"Karnyújtásnyira van a világelsőség, s hiszem, hogy pár héten belül meg is lesz. További célom pedig az, hogy ha megszereztem, meg is tartsam az első helyemet" - mondta Nadal, aki korábban már két ízben is vezette a világranglistát, először 2008 augusztusa és 2009 júliusa, majd 2010 júniusa és 2011 júliusa között.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×