eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

Kim Clijsters Serena Williams legyőzésével bejutott a női egyes döntőjébe

A belga Kim Clijsters bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjébe, miután a szombati elődöntőn két szettben legyőzte a címvédő amerikai Serena Williamst.

Clijsters a mai döntőben (kezdés magyar idő szerint hétfőn hajnali 3-kor) a dán Caroline Wozniackival mérkőzik meg, aki a másik szombati elődöntőben a belga Yanina Wickmayer felett aratott győzelmet.

Serena Williams és Clijsters találkozója botrányosan ért véget. A második szettben a belga vezetett 6:5, 30-15-re, vagyis két labdára volt a sikertől, miközben riválisa adogatott. Az első szerva nem sikerült, a másodiknál a vonalbíró lábhibát jelzett. Így meccslabdához jutott Clijsters, de Serena kikelt magából.

Az ütőjét rázva üvöltözött a bíróval, sértegette, még azt is mondta, hogy megöli. A vonalbíró felállt székéből, odament a vezetőbíróhoz, és elmondta, mi történt. Közben a torna főbírója, Brian Earley is a pályára ment. Serena Williams ekkor már azt jelezte, hogy nem mondott olyat, hogy megöli a vonalbírót.

"Nem mondtam ilyet! Komolyan gondolja?!" - fordult az amerikai játékos a megsértett vonalbíró felé.

A bírói döntés alapján Serenát megbüntették, ellenfele kapott egy pontot, de ez éppen elég volt, hogy megnyerje a találkozott. A hatalmas füttykoncert alatt Williams ledobta az ütőjét, átsétált a túloldalra és gratulált Clijstersnek.

A belga játékos a Grand Slam-tornákon 1968 óta - amióta nyílt a verseny - a tizedik, aki nem kiemeltként fináléba került a nők között. A US Openen ezt megelőzően csak 1997-ben fordult elő ilyen, akkor Venus Williams lett döntős.

A dán Carolina Wozniacki élete első Grand Slam-döntőjére készülhet, és bevallása szerint nincs is veszítenivalója.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×